Column Jos van Wersch: Beppie & Annemarie Cash

Column Jos van Wersch: Beppie & Annemarie Cash

Zondag 15 september

|
Het verbaasde mij niet dat de flamboyante Jos Som geen voorzitter is geworden van (ik noem maar iets) Stichting Behoud Sint Lambertuskerk Kerkrade. Maar om als pensionado-burgemeester de aandelen van Roda JC te gaan beheren, dat is een brug te ver. Alsof er bij Roda überhaupt nog wat te beheren valt. Jos doet dat beheren samen met drie Spanjaarden van onbesproken gedrag: José Miguel Canovas Garceran, Antonio Cano Canovas en Ignacio Fernandez Macon, je ruikt The Godfather: deel 1, 2 én 3. José Som als de boezemvriend van Garcia de la Vega, de Mexicaanse weldoener die weer een nieuwe list heeft bedacht: hij wil de naam van het Parkstad Limburg Stadion verpatsen aan een Duitse handelaar in bitcoins en erectiepillen, je ruikt Scarface.

Intussen is in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam een vuurwapen opgedoken. Femke Halsema deed het eerder af als een ‘kermispistooltje’, dus nu zijn de rapen gaar in ‘s lands hoofdstad waar ze dagelijks vier kilo cocaïne in de neus stoppen omdat je er zo lekker van gaat dansen. Je zal maar een vent hebben, en Femke hééft zo’n vent, die in de NRC twee pagina’s lang de vuile was over je gezin buiten hangt. Hij heet van achternaam ‘Oey’, en daar is niks teveel mee gezegd.
‘Oei’ zei ook Annemarie Penn-te Strake nu ze in één adem wordt genoemd met haar gesneuvelde voorgangers Leers en Hoes. Of er een derde graf moet worden gedolven op het burgemeesterskerkhof in Maastricht horen we pas later dit jaar - al staat de uitkomst uiteraard al vast. Annemarie was dan wel heel dom, zal de onderzoekscommissie concluderen, maar zij mag desondanks aanblijven. Zij het voortaan als aangeschoten wild. De finest hours van Annemarie liggen uitsluitend áchter haar, denk aan haar one women show toen Giro-winnaar Tom Dumoulin op de Markt in Maastricht werd gehuldigd, of aan haar meesterlijke Trump-imitatie ‘You have Johnny Cash, we have Beppie Cash’. Nou Annemarie, jij weet er anders ook wel raad mee want je hebt intussen de halve binnenstad van Maastricht opgekocht. Ter geruststelling: het MECC gaat ze níet kopen, want ouwe meuk. De megalomane dictators van het Eurovisie Songfestival vergeleken het MECC met een aftands patronaatsgebouw waar je hooguit nog de Elfde van de Elfde kunt houden. ‘Ik hou veel van deze stad, soms moet ik bijna huilen, zo mooi vind ik Maastricht', tetterde Annemarie verleden maand tegen De Telegraaf. De vraag is of Maastricht nog van Annemarie houdt.
Jos van Wersch

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's