Chriet Titulaer blijft inspireren

Chriet Titulaer blijft inspireren

Vanavond is op NPO1 'De Wondere Wereld van Chriet Titulaer' te zien.

Op 23 April 2017 overleed Chriet Titulaer. Ter ere van Hout-Blericks bekendste Nederlander komt er nu een innovatief monument in het dorp.

Chriet Titulaer wist met zijn tv-programma’s en organisatiekracht Nederland te enthousiasmeren voor ruimtevaart, wetenschap en technologische vooruitgang.

In Hout-Blerick komt een uitvergrote ouderwetse beeldbuis te staan. Bezoekers kunnen voor de beeldbuis gaan staan en kunnen kijken naar een holografische projectie van een digitale Chriet, met de echte kenmerkende stem van Chriet. Digitale Chriet vertelt de kijker kort en krachtig over allerlei aspecten van technologie en wetenschap die in het verleden door Chriet benoemd of voorspeld zijn.

De geplande onthulling van het werk is in April 2018. Het monument is een initiatief van Tim Arts en Daan de Haan. Mede in overleg met Chriets directe nabestaanden uit Houten is het innovatieve kunstwerk tot stand gekomen.

KPN, de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo ondersteunen de realisatie van het monument financieel en organisatorisch. De animaties worden gemaakt door de gerenommeerde animatiestudio Job, Joris en Marieke.

Daan de Haan over zijn initiatief:

|
|

Wondere wereld

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's