Carnaval in Gennep: 'Kijken wat we er van kunnen maken'.

Carnaval in Gennep: 'Kijken wat we er van kunnen maken'.

Ook in Gennep zullen komend seizoen geen grote carnavalsactiviteiten georganiseerd worden door de carnavalsverenigingen.

De besturen van CV de Wortelpin uit Heijen, CV De Maskotters uit Ottersum, De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide, ‘t Bombakkes uit Gennep en CV De Diepenkikkers uit Milsbeek hebben dat samen met gemeente Gennep besloten, Daarmee gaat een streep door één van de grote vastelaovesevenementen in het uiterste noorden van de provincie: de Mertzitting in Gennep. De Stadscarnavalsvereniging 't Bombakkes uit gennep zal ook geen Prins uitroepen. Verder zijn feesten als D'n Aftrap, MaNiFest en de uitreiking van de orde van de Gulden Humor in Gennep afgelast. Gennep zal nu in 2022 gastheer zijn tijdens de uitreiking van de Gulden Humor, de hoogste carnavalsonderscheiding in Limburg. Toch willen de verenigingen gaan proberen om de vastelaovend te gaan vieren, wellicht op andere wijze. Lees hier het besluit in Gennep: 


Carnaval zal er komend seizoen anders uit gaan zien in de gemeente Gennep, zo laten alle betrokken partijen in de navolgende gezamenlijke verklaring aan ons weten.

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus is het algemeen bekend dat evenementen alleen kunnen doorgaan onder strikte regelgeving uit de thans bekende noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord van 18-09-2020. Door deze noodverordening worden vanaf heden t/m maart 2021 geen grote carnavalsactiviteiten georganiseerd door de carnavalsverenigingen in de gemeente Gennep.

De besturen van CV de Wortelpin uit Heijen, CV De Maskotters uit Ottersum, De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide, ‘t Bombakkes uit Gennep en CV De Diepenkikkers uit Milsbeek hebben samen met gemeente Gennep, de regelgeving van de Veiligheidsregio naast de gangbare activiteiten van de verenigingen voor 2020-2021 gelegd. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er veel beperkingen zullen zijn om activiteiten te organiseren.

Maar net zoals het Kerstmis en oud en nieuw gaat worden, zal ook carnaval gevierd gaan worden. Waarschijnlijk in een andere setting, ons houdend aan de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden, zullen we in overleg met elkaar en de gemeente als individuele verenigingen bekijken welke activiteiten we wel kunnen ontplooien. Sommige activiteiten zullen niet kunnen plaatsvinden, andere activiteiten zullen anders vormgegeven worden. Misschien komen er wel nieuwe activiteiten op de kalender, alle mogelijkheden zullen tegen het licht gehouden worden met verantwoordelijkheid naar- èn respect voor de corona maatregelen.

De Coronacrisis is nog lang niet overwonnen, maar heeft wel al diepe sporen getrokken en zal ook nog diepe sporen gaan trekken. We kennen de regels op dit moment en hebben beelden van de nabije toekomst. Maar het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. Niemand kan in de toekomst kijken, we zullen de komende maanden dan ook in continu overleg met alle betrokkenen bepalen wat kan en hierover via de bekende kanalen communiceren.


Uiteraard betreuren wij deze genomen maatregelen, maar gezondheid staat in dezen voorop en wij rekenen daarom op ieders begrip.


Met vriendelijke groet,
Besturen carnavalsverenigingen gemeente Gennep

De Mechelkes uit Broeksittard vreest voor voortbestaan

De Mechelkes uit Broeksittard vreest voor voortbestaan

Programmamaker L1 en carnavalist Peter Winkels overleden

Programmamaker L1 en carnavalist Peter Winkels overleden

Roosteren eert inwoner met Greutsje Pin Medailie

Roosteren eert inwoner met Greutsje Pin Medailie

L1 Concert: Dit kin wel, om vastelaovend toch nog een beetje te vieren

L1 Concert: Dit kin wel, om vastelaovend toch nog een beetje te vieren

Nienke en Anke Jacobs zijn de winnaars van het Golde Ei

Nienke en Anke Jacobs zijn de winnaars van het Golde Ei

L1mburg Centraal: buuttereedners in de huiskamer

L1mburg Centraal: buuttereedners in de huiskamer

Logo 1Limburg