Bussen tussen MECC en station tijdens de11devande11de

Bussen tussen MECC en station tijdens de11devande11de

Pendelbussen gaan op de11devande11de ervoor zorgen dat carnavalsvierders toch vervoer hebben tussen het station van Maastricht en het MECC.

De Sjeng Kraft Kompenei, de organisator van de11devande11de, heeft bussen gecharterd omdat Arriva en de Belgische NMBS die dag geen treinen laten rijden naar station Maastricht Randwyck.Veiligheid

Omdat er op 11 november zo'n 14.000 carnavalsvierders worden verwacht in het MECC, vindt Arriva het onverantwoord om al die duizenden mensen naar het kleine station Randwyck bij de evenementenhal te vervoeren. Met name de kleine trap van het perron richting MECC zou voor problemen kunnen zorgen.

Kaartje

Carnavalisten die op de11devande11de gebruik willen maken van de pendelbussen moeten vooraf voor 5 euro een kaartje kopen op de website van de Sjeng Kraft Kompenei. Diezelfde bussen brengen de feestgangers ook terug naar het station of het centrum van de stad.

Meer info op website SKK

Wandelaars

Voor mensen die te voet van het station naar het MECC gaan wordt een speciale route aangegeven. Langs die route staan behalve plaskruizen, Dixi's en prullenbakken ook bewakingscamera's en informatieborden. Bewoners van de wijken tussen het station en het MECC worden de komende dagen nog bijgepraat over wat hen te wachten staat.

PERSBERICHT
Toch bussen voor vierders de11devande11de
De komende editie van de11evande11e verhuist dit jaar van het Vrijthof naar MECC Maastricht. Eerder werd al bekend dat er die dag geen treinen rijden tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. De Sjeng Kraft Kompenei heeft ervoor gezorgd dat de carnavalsvierders toch met de bus van Maastricht Centraal naar MECC Maastricht kunnen reizen. Forenzen met bestemming Randwyck of bezoekers van het ziekenhuis zijn ook verzekerd van vervoer.
Bezoekers 11devande11de
De organiserende Sjeng Kraft Kompenei stelt speciale pendelbussen ter beschikking die bezoekers van het evenement vanaf Maastricht Centraal naar MECC Maastricht brengt, en vice versa. Kaartjes dienen vooraf gekocht te worden en zijn uitsluitend online te bestellen via de website van
de Sjeng Kraft Kompenei en kosten € 5.00 voor een retourticket. In de bussen worden geen tickets verkocht. Vanaf 08.30 uur rijden de bussen permanent vanaf de opstapplaats op de hoek van Amrâth Grand Hotel de l'Empereur, gelegen aan de Stationsstraat direct tegenover Maastricht Centraal.
Vanaf 18.00 uur kunnen bezoekers met een retourticket er ook voor kiezen om met de pendelbus van MECC Maastricht naar het centrum van Maastricht te reizen. De opstapplaats voor de busrit vanuit MECC Maastricht naar de binnenstad of retour naar Maastricht Centraal is gelegen aan de Paul-Henri Spaaklaan.
Maar ook te voet
Voor vierders die te voet richting MECC Maastricht willen, is er een duidelijk aangegeven looproute. Op de looproute zullen naast de verkeersregelaars verschillende faciliteiten aanwezig zijn, zoals informatieborden, toiletvoorzieningen, prullenbakken en cameratoezicht. Na afloop van het evenement worden bezoekers verzocht via dezelfde route terug te lopen naar Maastricht Centraal.
Reguliere reizigers
Op 11 november rijden er de gehele dag geen treinen tussen Maastricht Centraal en station Maastricht Randwyck. De reguliere reizigers op dit treintraject, met bestemming ziekenhuis of Randwyck, kunnen meereizen in de
reguliere stadsbussen of met speciale bussen van en naar het ziekenhuis (MUMC+). Informatie is te vinden in de reisplanners en op de website van Arriva en NS. Op de dag van het event zelf worden er op het station Maastricht duidelijke aanwijzingen gegeven.
Betrokken partijen
Er zijn met betrokken partijen, waaronder de Gemeente Maastricht, Politie Limburg en Provincie Limburg, en de vervoerders duidelijke afspraken gemaakt om dit evenement succesvol en veilig te laten verlopen. Er wordt alles aan gedaan om de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken. Bewoners rondom MECC Maastricht en op de looproute ontvangen nog verdere informatie over de getroffen maatregelen. De diverse partijen hebben overeenstemming over deze oplossing en hopen op een goed en gezellig verloop van de jaarlijkse carnavalsaftrap, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt in MECC Maastricht.
Voor meer informatie over de 11devande11de en de bereikbaarheid kunt u terecht op www.sjengkraftkompenei.nl/bereikbaarheid en op de Facebookpagina van de 11devande11de.

de11devande11de de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! Dit jaar voor het eerst in het MECC in Maastricht. We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Bekijk hier het hele programma

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg