Burgemeester Vlecken: 'Bij ontruiming raak je grip op mensen kwijt'

Burgemeester Vlecken: 'Bij ontruiming raak je grip op mensen kwijt'

"Bij ontruiming loop je het risico dat je de grip op de mensen kwijt raakt," dat zegt burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf naar aanleiding van het noodweer op Pinkpop.

Volgens Vlecken was het een mogelijkheid om het terrein te ontruimen maar is daar bewust niet voor gekozen. Volgens de burgemeester zou het ongeveer een uur kosten om iedereen van het terrein te krijgen. "De veiligheid van het publiek was meer geborgd bij het blijven zitten dan bij het terrein af gaan," zegt Vlecken in het L1-programma AvondGasten.

Veiligheidsplannen
Het crisisteam is teruggevallen op de protocollen. "Wat we gedaan hebben is niet meer en niet anders dan wat we in de veiligheidsplannen hadden staan," zegt burgemeester Vlecken daar over.

Hij zegt dat in een reactie op weerman Thijs Zeelen van Meteo Limburg die zegt dat 'Pinkpop door het oog van de naald is gekropen'. Volgens Thijs Zeelen was het een zogenaamde supercel, geen normale onweersbui. Bovendien was dit onweer ongeveer drie uur vooraf zichtbaar.

Risico
Marco Roelofs, voormalige zanger van de Heideroosjes, vindt dat de organisatie het goed heeft gedaan. Roelofs was op Pinkpop als presentator op een van de podia: "Natuurlijk is het gevaarlijk, maar je hebt de keuze om ze daar te laten of weg te sturen. Maar wat krijg je dan?"

Meer
Lees alle berichten in ons Stones dossier
Lees alles over Pinkpop in ons Pinkpop dossier

Logo 1Limburg

Programma's