Buren in Europa: Fanclub van de Zebras en de Superboeren

Buren in Europa: Fanclub van de Zebras en de Superboeren

Dinsdag 14 augustus om 18:17, 19:17, 21:17, 22:17 en 23:17 uur op L1 TV.

Het is vrijdagmiddag iets voor 17 uur.

Rond 30 supporters van MSV Duisburg zijn bij het voetbalstadion Duisburg bij elkaar gekomen.

De meesten zijn lid van de fanclub Super-Zebras, een Duits-Nederlandse fanclub van de supporters van MSV Duisburg (de Zebras) en de fans van BV De Graafschap uit Nederland (de Superboeren).

Nou, mij vielen de Superboeren al vrij vroeg op. Vanwege de blauw-witte strepen. En financieel zijn ze ook een beetje aangeslagen net als onze club in Duisburg. Én ze spelen ook in de tweede klas. Dus er zijn veel overeenkomsten waarvan ik denk… dat zou nog eens mijn MSV kunnen zijn.

Eind 2015 speelden ze een keer tegen Bochum en kwam ik in aanraking met hun Facebook-fanpage. Een maand later zijn we voor een wedstrijd naar Nederland gereden. Zo kwam ik bij BV De Graafschap terecht. We keken samen naar de voetbalwedstrijd en er ontstonden meteen vriendschappen.

Er zijn Duitse en Nederlandse fans die zelfs privé samen dingen doen. We geven elkaar cadeaus op verjaardagen of met Kerstmis. Echt hechte vriendschappen.
Christian Schreiber, voorzitter Superzebras

Buren in Europa

Buren in Europa is een samenwerkingsproject van Omroep Gelderland en L1 met initiatiefnemer Studio47 uit Duisburg (Nordrhein Westfalen). 24 weken lang maken de partners iedere week een achtergrondreportage over Duitsers in de Nederlandse grensstreek en andersom.

Zaterdag om 10:43, 12:43 en 14:43 uur en zondag om 16:53, 18:23, 21:23 en 22:23 uur

Alle afleveringen van Buren in Europa bekijken

Logo 1Limburg

Programma's