Buren in Europa: Deense bakker David Kropp in Duisburg

Buren in Europa: Deense bakker David Kropp in Duisburg

Zaterdag 23 en zondag 24 juni

Deense sfeer in Duisburg. Vele decennia heette het er Café Lufen, maar nu staat er Copenhagen Coffee Lab and Bakery op de gevel.

Deen David Kropp is de eigenaar van deze bakkerij. Hij is met hart en ziel bakker. Toen hij 17 jaar oud was besloot hij min of meer toevallig om dit vak te gaan leren. Hij heeft nooit spijt van gehad en geniet elke dag van dit bijzonder werk:

Wat ik zo fijn vind aan dit vak is het gehele proces. Wat je 48 uur eerder bent begonnen, zoals een zuurdesem, zie je pas twee dagen later in de etalage van je winkel liggen.

En tijdens het ontstaansproces kun je hier en daar nog dingen wijzigen. Dat vind ik zo spannend.
David Kropp, bakker

David heeft zijn bakkerijproducten aangepast aan de Duitse smaak. En toch oogt de etalage typisch Deens. De klanten vinden het heel leuk.

Ik vind de variatie hier bij deze bakker erg leuk. Het zuurdesembrood is heerlijk en ook de kardemom-knoop is heel lekker. Maar ook de croissant en baguette zien er aantrekkelijk uit.

Het is de combinatie van traditioneel Duits gebak en de wat meer exotische invloeden. Een interessant en afwisselend assortiment!
Max Hytrek, klant

Er zijn al vestigingen in Lissabon en in Düsseldorf. Maar nu kun je ook in Duisburg Deens gebak verkrijgen. Ook de gezelligheid in het café vinden David en zijn twee collega's zeer belangrijk. In het Deens is er een speciaal woord voor: Hygge, vertelt de eigenaar

We werken zonder veel machines. Voor het maken van het deeg werken we voornamelijk met onze handen.

Met zes handen bereiden we elke dag alle verse bakkerijproducten. Dat is ook denk ik de voornaamste reden waarom wij het werk zo fijn vinden. De samenwerking met ons drieën is geweldig en daar zijn we erg blij mee. We hebben echt lol samen en soms hoor je ons zingen, als we verse broden uit de oven halen. Dan praten we erover hoe we dingen morgen nog beter kunnen doen.

We voelen ons heel verbonden met elkaar en werken met plezier samen.
David Kropp, bakker

Terugkijken

Buren in Europa

Buren in Europa is een samenwerkingsproject van Omroep Gelderland en L1 met initiatiefnemer Studio47 uit Duisburg (Nordrhein Westfalen). 24 weken lang maken de partners iedere week een achtergrondreportage over Duitsers in de Nederlandse grensstreek en andersom.

Zaterdag om 10:43, 12:43 en 14:43 uur en zondag om 16:53, 18:23, 21:23 en 22:23 uur

Alle afleveringen van Buren in Europa bekijken

Logo 1Limburg

Programma's