Buitengewoon: Tuin Verheggen

Buitengewoon: Tuin Verheggen

Zaterdag 8 juni

In Lottum, het rozendorpje, ligt de tuin van Theej en Nel Verheggen.

Beiden opgegroeid in de rozenkwekerij van hun ouders, kwamen ze al vroeg in contact met bloemen. Ze kozen uiteindelijk om in een groot gedeelte van hun tuin met dahlia’s te planten. En dat was een schot in de roos, want de bloemen groeien als kool op het vruchtbare stuk land. Als een prachtig wild bloemenboeket bloeien de dahlia’s in de tuin van Theej en Nel.

Voor Nel en Theej moet een tuin niet te netjes zijn. Ze vinden het belangrijk dat de bloemen en planten in hun tuin de ruimte krijgen om te groeien. De tuin is door de jaren met ze mee veranderd. De kinderen gingen het huis uit en hierdoor kreeg de tuin een andere functie. Het was niet langer de speeltuin, maar kon gebruikt worden om weer nieuwe romantische hoekjes of borders aan te leggen.

Een liefhebberstuin noemen ze het zelf. En een tuin die veel liefde krijgt. Met een grote hemelboom, die je statig verwelkomt, tot een rozenhaag, een theehuisje in Engelse stijl en mooie kleurrijke borders.

De tuin is open voor bezoekers. Een van de hoogtepunten van het jaar zijn de lichtjesavonden, op zaterdag 31 augustus en zaterdag 7 september. Dan is de tuin in de avond geopend.

Ga naar de website van Theej en Nel om een afspraak te maken of te bekijken op welke dagen de tuin geopend is aan de Horsterdijk 58 in Lottum.

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's