Buitengewoon: Botanische Tuin in Molenhoek

Buitengewoon: Botanische Tuin in Molenhoek

Botanische Tuin | Martijn Essers

Een eigen bos vol bomen en planten van over de hele wereld. Een droom die uitkwam voor Martijn Essers. Twintig jaar geleden verhuisde hij samen met zijn vrouw Cisca naar Molenhoek, het Noordelijkste puntje van Limburg. Bij het huis dat ze kochten lag 1 hectare grond. En die staat inmiddels vol met 2000 verschillende bomen. Een indrukwekkende verzameling waar Martijn terecht trots op mag zijn.

Hij reist de hele wereld over en op die reizen naar Japan, Australië, China, Korea, Canada, komt hij bomen tegen in alle soorten en maten. En hij krijgt het voor elkaar om tijdens elke reis weer verliefd te worden op een andere boom, hem te vinden bij een kwekerij of desnoods zelf te zaaien en groot te trekken in zijn eigen tuin. Een fervent verzamelaar en liefhebber van natuur. En de natuur houdt ook van hem, want nagenoeg alle bomen uit al die verschillende windstreken, groeien als kool in zijn tuin.

Een bijzondere band koestert hij met esdoorns, die dan ook in alle soorten en maten te vinden zijn in zijn tuin. Een bezoek aan de tuin van Martijn is een bijzondere ervaring, vooral als je dan ook nog wordt getrakteerd op alle verhalen die hij te vertellen heeft over elke boom die in zijn tuin te vinden is.

|

De tuin van Martijn en zijn vrouw Cisca kan bezocht worden op afspraak. Stuur een mail naar essers1@outlook.com

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's