Buitengewoon: Natuurgebied Leudal

Buitengewoon: Natuurgebied Leudal

Zaterdag 26 juli

|

In aflevering 17 van Buitengewoon maken we een wandeling door natuurgebied Leudal, in Midden-Limburg. Samen met Tiemen Brouwer van Staatsbosbeheer ontdekken we deze bijzondere plek. Het is een van de door Natura 2000 beschermde natuurgebieden van Europa.

Het Leudal ligt tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen en wordt dan ook wel de tuin van al die dorpen genoemd.

Je vindt er beekdalen, landduinen en bosvennen. Qua begroeiing bestaat een heel stuk uit loof- en naaldbomen, heidegebied en droge graslanden. Met als gevolg dat ook de dieren die in het gebied voorkomen heel gevarieerd zijn. Bevers, vossen, herten lopen er rond. Maar ook de ijsvogel. Door het gebied stromen de Zeilsterbeek en de Leubeek.

Je kunt naast wandelen ook door het Leudal fietsen of het te paard ontdekken. In bezoekerscentrum Leudal vind je meer informatie. Voor de geschiedenis van het gebied, maar ook de verschillende wandelroutes en meer, ga je naar de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/midd...

Bezoekerscentrum Leudal
Adres: Roggelseweg 58, Haelen.

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's