Buitengewoon: De Schopsheim van Maria Kapteijns

Buitengewoon: De Schopsheim van Maria Kapteijns

Zaterdag 27 april

In deze aflevering van Buitengewoon reizen we af naar ’s Gravenvoeren, net over de grens in België.

Daar ligt op een heuvel met een schitterend uitzicht, het huis van Maria Kapteijns en haar man Piet. De Schopsheim, ofwel schapenhuis in de tijd van Napoleon, heeft een enorme tuin die, gek genoeg, middenin een beschermd natuurgebied ligt.

Twintig jaar geleden begon Maria met de aanleg van de tuin die destijds letterlijk één grote puinzooi was. Binnen een mum van tijd had ze een prachtige border vol kleurrijke bloemen aangelegd.

Het tuinieren bleek Maria op het lijf geschreven. Ontelbaar veel rozen, veel paarse bloemen en een aparte dahliatuin. Met op de achtergrond 15 vrolijk kakelende kippen.

De tuin van Maria Kapteijns is geopend voor publiek. Tot 1 november is Schopsheim in de weekenden te bezoeken. Kijk op haar website Schopsheim.be voor meer informatie.

Tip: Ben je niet bekend in de Voerstreek, voer dan het adres Vitschen 46 (Café de Wandelaar) in op je navigatie. Vanaf daar staat de tuin aangegeven met bordjes.

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's