Buitengewoon: Liesbeth Uijtewaal

Buitengewoon: Liesbeth Uijtewaal

Zaterdag 29 juni

Liesbeth Uijtewaal uit Neer heeft sinds tijdens een uitwisselingsjaar in haar studietijd een grote fascinatie voor Australische bloemen en planten ontwikkeld. Het was haar droom om ze ooit ook zelf te kweken. En dat is gelukt.
Ze kocht twintig jaar geleden samen met haar man Bert een boerderij in Neer, met twee grote stallen. Een van die stallen bouwde ze om tot een kas, met glazen dak en creëerde zo een ideaal klimaat voor Australische planten. Het is eigenlijk gewoon een Australische bush onder glas.

Liesbeth heeft inmiddels maar liefst 900 verschillende Australische plantensoorten. En daarmee is zij de enige met zo’n grote collectie in heel Europa. Uniek, maar met veel doorzettingsvermogen. Liesbeth is elke dag uren bezig om alle planten water te geven. Gelukkig doet ze dit met heel veel liefde.

Wil je de binnentuin met eigen ogen zien? In juli, augustus en september heeft tuin Merrigum nog een aantal open zondagen. Kijk voor alle open dagen en de openingstijden op hun website: http://www.merrigum.com/

Adres: Dries 22 6086 AW Neer.

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's