Buitengewoon: La Chambre Blanche van Paulien Milder

Buitengewoon: La Chambre Blanche van Paulien Milder

Zaterdag 18 mei 2019

Grenzend aan de Brunsummerheide, middenin een woonwijk in Heerlen ligt de tuin van Paulien Milder. De uitgestrekte tuin heeft een zuidelijk karakter. Hiervoor haalde Paulien haar inspiratie uit het Franse Luberon. Na een jarenlange zoektocht naar voornamelijk planten, maar ook hier en daar bloemen die de strenge winters in Nederland aankunnen, heeft Paulien haar eigen Franse tuin aangelegd. Weelderig groen, met hier en daar een witte en paarse bloem. La Chambre Blanche heeft een adembenemend decor, aan de rand van een meer, omgeven door bomen. Het meer is ontstaan door afgravingen voor bruinkool. Er ontstond een diep gat dat volliep met water. Langs het meer zijn er een aantal terrassen aangelegd, zodat er verschillende lagen ontstaan.

De droom van Paulien, toen ze begon met de aanleg van de tuin, was niet alleen het Franse karakter maar ook ervoor zorgen dat de tuin zowel in zomer als winter groen is. Dat is haar gelukt. De tuin geeft een oase van rust, op nog geen minuut wandelen van de bewoonde wereld. Ze is nog lang niet klaar met tuinieren. Tegenover het grote meer is ze bezig met de aanleg van een nieuwe tuin. Die is nog niet af, maar de grote contouren zijn al zichtbaar.

Zondag 9 en maandag 10 juni opent Paulien Milder haar tuin èn huis voor bezoekers. In de maand juni is La Chambre Blanche nog een aantal keren geopend voor bezoekers. Alle data staan op haar website: lachambreblanche.nl

Adres: Schelsberg 308, Heerlen

|

Foto's

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's