Buitengewoon: Hoeve Schettereind

Buitengewoon: Hoeve Schettereind

Zaterdag 24 mei 2019

Op het smalste stukje -groen- van Nederland, ligt Hoeve Schettereind. Thuis van Margot en Harm Pustjens-Peters. Ze kochten in 2005 de grote woonboerderij in Roosteren. De tuin die erbij zat was een grasveld, met fruitbomen en hier en daar klimop.

Margot besloot de tuin flink onder handen te nemen. Zo startte ze – met loeiende koeien aan de overkant van de straat als achtergrondmuziek – met het aanleggen van borders en een vijver èn het planten van bloemen. 20.000 bloembollen later heeft Margot de landelijke ligging van het huis overgebracht naar de tuin. De fruitbomen zijn versierd met rieten manden die vol staan met tulpen, narcissen en alliums. Harm draagt zorg voor het gras en helpt Margot waar nodig. Samen komen ze op nieuwe tuinideeën.

Margot en Harm zijn naar eigen zeggen besmet met het groenvirus. Ze geven het virus graag door en ze hopen ook op jonge aanwas binnen de tuinliefhebbers. Want die zijn er nog te weinig vinden ze. Ik heb een

De tuin is open voor bezoekers. Ga naar de website van Margot en Harm om een afspraak te maken of te bekijken op welke dagen de tuin geopend is: https://www.hoeveschettereind.nl/reserveringen-tuinbezoek/

Adres: Lanterdijk 43, Roosteren

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's