Buitengewoon: Het Schuitwater

Buitengewoon: Het Schuitwater

Zaterdag 15 juni

Bevers, dassen, meters aan bruggetjes, een vijver, wilde runderen en paarden en duizenden bomen en planten. Natuurgebied Het Schuitwater in Broekhuizen heeft het allemaal. Wim Philipsen van het IVN kent het natuurgebied als zijn broekzak. Een wandeling samen met hem brengt je dwars door het gebied, wat lang geleden particulier eigendom was..
Het Schuitwater, gelegen rond een oude Maasgeul, is rijk aan planten en dieren. Uniek aan dit natuurgebied is dat de gronden zeer nat tot kurkdroog zijn. De oude geul heeft open water, moerasstukken, zandgronden, heidevelden, vennen en akkers.

Een van de parels in het gebied is een vijver, waar het muisstil is en je kunt genieten van de prachtige vergezichten. Een steiger brengt je tot midden op de vijver. We kregen tijdens de wandeling nog een mooie verrassing. Een hinde stak het pad over, samen met een jong.

Wil je zelf ook een wandeling maken in Het Schuitwater? Kijk op de website voor een wandelkaart en meer informatie over het gebied: https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasdorpen/schuitwater

De volgende publiekswandeling van IVN-afdeling “de Maasdorpen” in het Schuitwater is op zondag 18 augustus om 10.00 uur. De twee uur durende wandeling begint bij Theetuin de Roode Vennen, Horsterweg 20 in Broekhuizen. Deelname is gratis.

Goede startpunten zijn de parkeerplaats aan het Schuitwater (Horsterweg, Broekhuizen) of de Theetuin de Roode Vennen (Horsterweg 18, Broekhuizen).

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's