Buitengewoon: Fancrever Hofke

Buitengewoon: Fancrever Hofke

Ooit was het een grote moestuin, met bloemkolen voor de hele straat. Tot Jef en Jeanne Notermans uit Sibbe-IJzeren besloten dat ze wel meer konden doen met het prachtig langgerekte stuk land achter hun huis. En zo ontstond het Fancrever Höfke. De naam Fancrever is een samenvoeging van de woorden fantasie, creativiteit en verwezenlijken. Een credo dat het echtpaar ter harte heeft genomen. De tuin, die 18 jaar geleden vorm kreeg, bestaat uit kamers. En die hebben allemaal een ander thema, een andere sfeer. De 110 meter diepe tuin is romantisch, maar heeft ook veel humor.

Achter in de tuin heeft Jef een rond gat in de heg geknipt. Een zogenaamde vista, geeft zicht op het achterliggende weiland met paarden. Het lijkt bijna een schilderij. In die 18 jaar hebben Jef en Jeanne bijzondere anekdotes en verhalen verzameld. Ze vinden het langzaam tijd om te stoppen. Niet met tuinieren, maar wel met het openstellen van hun tuin voor bezoekers. 2020 wordt het laatste jaar, daarna gaan ze op hun 78e toch langzaam met pensioen.

Zondag 26 mei openen Jef en Jeanne hun tuin. Die is te bezichtigen tot september. De precieze data, openingstijden en prijzen zijn te vinden op hun website: fancreverhofke.com

Adres: Groenstraat 10 Sibbe-IJzeren.

|

Foto's

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's