Buitengewoon: Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging

Buitengewoon: Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging

De meeste tuinen zijn al helemaal in herfstkleuren zijn getooid, maar dat geldt allerminst voor de tuin van de Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging in Maastricht.

De vereniging werd opgericht in 1934 en viert precies op 5 oktober haar 85-jarig jubileum. De tuin die de vereniging bezit ligt verscholen aan de rand van Maastricht en in die tuin tref je nog een bonte verzameling aan kleuren aan. In totaal zijn er hier 80 verschillende dahlia’s te vinden.

De vereniging heeft momenteel 39 leden, waarvan er 21 een eigen stuk tuin onderhouden. Jacques Mulders, voorzitter van de vereniging, legt uit dat een deel van het stuk tuin wordt gebruikt om dahlia’s te planten. Het andere deel mogen de leden zelf invullen. En op elk stukje tuin staat dan steeds weer een andere dahlia. Met een naambordje erbij, want het is nog best een opgave om al die bloemen bij naam te kennen. Van dieprood tot roze, paars, geel, ze staan er in alle soorten en maten. Jacques’ favoriet is een witte dahlia, de Sweet Nathalie (zie foto).

Voor de vorst intreedt worden de bloemen geplukt. De leden van de vereniging maken er boeketten van die worden verkocht. Dat doen ze op zaterdag 5 oktober, woensdag 9 oktober en zaterdag 12 oktober, tussen 10.00 en 13.00 uur. Dan is het ook mogelijk om de tuin te bezoeken.

De vereniging is ook nog op zoek naar nieuwe leden. Aanmelden kan via de website van de dahliavereniging.

Adres:
Hooverenweg 35
6225 NE Maastricht (in Amby, achter het Magisch Theater)

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's