Buitengewoon: De tuin van Ger en Ineke Houben

Buitengewoon: De tuin van Ger en Ineke Houben

In Buitengewoon gaan we wekelijks op pad door het Limburgse land. Op zoek naar bijzondere tuinen, natuur- en buitenplekjes. De afleveringen worden uitgezonden op zaterdagochtend, om 09:20 uur.

In Hulsberg, verborgen tussen de landerijen en de grazende schapen, ligt de tuin van Ger en Ineke Houben.

22 jaar geleden namen zij hun intrek in de oude boerderij en vrijwel meteen begon ook hun avontuur om de 7.000 vierkante meter grote tuin te vermaken tot hun eigen plekje. Het werd een kamertuin, met zichtlijnen naar bijzondere elementen die de afgelopen jaren door de twee werd verzameld. Een trouwboom - de Davidia, een stenen beeld, de geurende Jane Austen-roos. En op de achtergrond een grote weide met fruitbomen, kakelende mergellandkippen en opperhaan Pim.

Op 26 mei 2018 overleed Ger. Nu, ruim 10 maanden later, is de lente aangebroken. Bij het tuinieren krijgt Ineke hulp van vrienden, maar ook van de tuinmannen uit het programma Limburgs Land.

In de radiostudio bij L1 ontstonden tussen presentator Ger en zijn gasten en co-presentatoren vaak innige vriendschappen. Zoals met Cyriel Lendfers, docent op het Citaverde College. Samen met zijn leerlingen heeft hij al twee bezoeken gebracht aan de tuin van Ineke en is er inmiddels flink gesnoeid.

|

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's