Buitengewoon: De Carishof

Buitengewoon: De Carishof

Aan de rand van Klimmen ligt De Carishof, thuis van Henk Govers, Hans de Vree en Matthijs Smits.

De drie heren zorgen met veel liefde en passie voor de bijna vierduizend vierkante meter tuin die bij de eeuwenoude boerderij hoort. Met in de zomer grazende koeien en schapen in de aangrenzende landerijen. De tuin is idyllisch met een vijver, beuken-, taxus- en buxushagen en een symfonie van bloemen in alle kleuren en maten in de omliggende borders.

Dat was wel anders toen ze in 2002 hun intrek namen in De Carishof. Henk, Matthijs en Hans hebben de afgelopen zeventien jaar hard gewerkt om de tuin te creëren die ze voor ogen hebben. Af zal hij nooit zijn, want ze komen altijd weer met nieuwe ideeën en plannen.

Met zeventien jaar aan fotomateriaal, tuinervaring en verhalen over tuinen, werd het tijd voor een boek: De Carishof – van passie naar paradijs. Met een heleboel tips en handige weetjes.

De Carishof is open voor bezoekers. Zondag 5 mei is de tuin geopend in het kader van het Bloembollenfestijn. In juni is de tuin nog op een aantal dagen te bezoeken.

Kijk voor alle data op de website

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's