Buitengewoon: Christien Reinders

Buitengewoon: Christien Reinders

Zaterdag 20 juli

|

“Huys en Hof” in Buggenum, thuis van Christien en Jan Reinders. Met een grote tuin achter het huis, waar ze allebei hun passie in kwijt kunnen. Christien heeft in het begin van de tuin kamers ingericht, met prachtige bloemborders. Je vindt er alle kleuren, behalve geel.
Met een achtergrond als bloemist, zijn de borders mooi opgebouwd in lengte en op kleur. Helemaal achterin de tuin ligt nog een schaduwtuin.

In het midden van de tuin ligt Jans domein: de moes- en kleinfruittuin. Niet de alledaagse groenten, maar bijvoorbeeld paarse kool. Naast de bescheiden moestuin onderhouden Jan en Christien ook nog een flink stuk land met alleen maar pompoenen. In alle kleuren en soorten en maten. Tijdens het pompoenweekend dat ze jaarlijks organiseren in september, reizen steevast ruim 1500 mensen af naar Buggenum om ze te bezichtigen.

Toen Christien en Jan hun huis kochten in Buggenum in de jaren negentig, hadden ze hun handen vol aan het verbouwen van het huis. Aan tuinieren kwamen ze niet toe, dus besloten ze om een makkelijke bodembedekker in de tuin te planten: de pompoen. In een mum van tijd lag de heel tuin vol en waren Christien en Jan toch enigszins gefascineerd geraakt door die bijzondere plant met haar kleurrijke vruchten. Ruim twintig jaar aan pompoenkennis later, bezitten ze inmiddels een paar honderd verschillende soorten.

Wil je de tuin van Christien en Jan Reinders wil bezoeken, zal wel nog heel even geduld moeten hebben. Op dit moment is de tuin gesloten, tot en met 11 augustus. Noteer ook meteen 7 en 8 september in je agenda, want dan organiseren ze weer een pompoenweekend. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.christienreinders.nl/site/?page_id=506

Adres: “Huys en Hof” Holstraat 19
6082 BA Buggenum

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's