Buitengewoon: Brookergarden

Buitengewoon: Brookergarden

Zaterdag 1 juni 2019

Loek en Anne-Marie Gubbels uit Hout-Blerick kregen 25 jaar geleden een reusachtig stuk land bij het huis dat ze destijds kochten. Inmiddels wordt hun tuin met de naam Brookergarden in de zomer veelvuldig bezocht door grote groepen tuinliefhebbers uit binnen- en buitenland.
Dorpsgenoten beginnen inmiddels ook nieuwsgierig te worden naar de tuin.

Brookergarden is prachtig verzorgde tuin, met maar liefst 3 vijvers. Er staat een orangerie op het terrein waar de planten die niet tegen de vorst kunnen, worden neergezet in de wintermaanden. Naast een paadje overdekt met een rozenhaag, romantische hoekjes en een strand-gevoel in het midden van de tuin, zijn er duizenden planten en bloemen te ontdekken. “Elke keer als ik door de tuin loop zie ik weer iets nieuws. Een plantje waaraan nieuwe blaadjes groeien of een plant die ik nog niet eerder had ontdekt. Dat is het mooie van tuinieren, elke keer weer iets nieuws ontdekken en de voldoening die het geeft als een nieuwe plant in je tuin tot leven komt” aldus Loek.

Hoogtepunt van het jaar in de Brookergarden zijn de lichtjesavonden. Dan stellen Loek en Anne-Marie hun tuin open in de avond en plaatsen honderden lampjes in de tuin. Dit jaar vinden de lichtjesavonden plaats op de laatste zaterdag van augustus en de eerste zaterdag van september.

De tuin is open voor bezoekers. Ga naar de website van Loek en Anne-Marie om een afspraak te maken of te bekijken op welke dagen de tuin geopend is deze zomer: brookergarden.nl/openingstijden

Adres: Brookerhofweg 16, Venlo

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Een auto met een Frans kenteken negeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een stopteken van de politie in Gronsveld. Hierna werd de auto tot in het Belgische Namen achtervolgd. Daarbij probeerde de bestuurder een politieauto meerdere keren te rammen.

Programma's