Buitengewoon: amfibieën en reptielen in Eygelshoven

Buitengewoon: amfibieën en reptielen in Eygelshoven

Zaterdag 13 juni

Midden in Eygelshoven wonen Mai Arets en Corrie Meijer, met een tuin die een waar paradijs is voor amfibieën, met rotsen, vijvers en heel veel groen. Een plek waar ze uiteraard zelf ook graag vertoeven. De kleine watersalamanders, bruine kikker, de gewone pad, allemaal dieren die in hun tuin rondzwemmen en kruipen. En daar zijn ze ontzettend trots op.

Mai en Corrie zijn wild van amfibieën en reptielen. Elke mogelijkheid die zich voordoet om meer te weten te komen over de dieren, grijpen ze aan. Zo hebben ze de afgelopen jaren veel kennis verzameld en geven inmiddels excursies en workshops in de Zuid-Limburgse natuur. Ze vinden het belangrijk om de kennis die ze hebben opgedaan door te geven aan volgende generaties en aan andere natuurliefhebbers. Dit in de hoop ook, dat mensen enthousiast worden en hun eigen tuin amfibievriendelijk inrichten. Moeilijk hoeft dat ook niet te zijn, je haalt een paar tegels weg op het terras en maakt er een klein vijvertje van. Gegarandeerd dat er binnen no-time een salamander rondzwemt, een kikker zijn nieuwe huis heeft gevonden of een vogel in alle rust een bad komt nemen. Wil je liever insecten, zoals vlinders of bijen aantrekken in je tuin, dan zijn op internet tal van websites te vinden met tips en informatie.

Af en toe gebeurt er nog iets uitzonderlijks in hun tuin. Zoals de bruine kikker die ’s avonds opeens van zich laat horen. Dan gaan Mai en Corrie op zoek naar verklaringen voor dit vreemde gedrag. Stiekem geeft Mai toe dat snelle reptielen nog altijd zijn grote favoriet zijn. En dan met name hagedissen. Geen dieren die in Limburg in de natuur voorkomen, maar die ze wel op hun reizen in het buitenland zien.

Benieuwd naar die tuin van Mai en Corrie? Luister dan hier de reportage terug of kijk op ravon.nl.

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

Logo 1Limburg

Programma's