Breaking: L1 commentatoren doen zelf mee als einzelgänger

Breaking: L1 commentatoren doen zelf mee als einzelgänger

De drie televisiecommentatoren van L1, morgen bij de Einzelgängeroptoch in Geijsteren, lopen voor het eerst zelf mee.

Beurtelings zullen Tom Doesborg, Roger Lataster en Robert Janssen (samen op de gedateerde foto met Dionne Stax in de Nijmeegse Einzelgängeroptocht) tijdens de optocht morgenmiddag (31 maart) in Geijsteren een poging doen om het publiek te laten lachen. 'We lopen uiteraard risico door dit te doen maar hoe laf is het om vanaf de zijlijn commentaar te geven? Je moet ook jezelf eens blootgeven', legt Doesborg uit.

De commentatoren hebben hun optocht thema's niet aan mekaar bekend gemaakt. 'Je voelt nu al de spanning oplopen', zegt Doesborg. 'Vanzelfsprekend hebben Lataster en Janssen door deelname als eenling aan de respectievelijk de optochten van Kerkrade en Panningen meer ervaring en expertise opgebouwd. Maar ik ben drager van de Orde van de Gulden Humor en dat zegt genoeg', aldus Doesborg.

Presentator en gastheer van L1 Einzelgängeroptocht Ruud Kleinen sluit niet uit dat komende jaren vaker prominente Limburgers als einzelgänger zullen opduiken. 'Ik weet dat iemand als Frans Theunisz daar zeker voor in is'. Zo'n 88 deelnemers beginnen om 13:00uur te lopen. Iedereen is welkom, toegang is gratis en met de fiets komen is gezien de drukte handig. Om 14:00uur komt de optocht live op L1 tv.

Kijk live mee

L1 TV zendt ook dit jaar weer de vijfde Einzelgängeroptocht live uit.

De Einzelgängeroptocht 2019

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg