Blog: Wisseling van de wacht biedt kansen

Blog: Wisseling van de wacht biedt kansen

Blog van Leo Hauben, hoofdredacteur L1.

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat ik de leiding kreeg over de redactie van L1 (toen nog Omroep Limburg). Ik was 31 jaar en de jongste medewerker in vaste dienst. De tien jaar daarvoor werkte ik als freelancer voor onder andere Omroep Limburg en zijn voorganger de ROZ. Kortom, inmiddels zit ik meer dan veertig jaar in het journalistieke vak. Uitgekeken? Nee, totaal niet.

Sterker, ik ga de vijf jaar op weg naar mijn wettelijke pensioenleeftijd aan de slag als redacteur/verslaggever bij L1. Verheug ik me zeer op. Weer bezig met het journalistieke vak, mooie en maatschappelijk relevante verhalen maken. Wat mij betreft vooral verhalen die via onze online kanalen het publiek gaan bereiken.

Juist op je ouwe dag kun je je beter bezig houden met de toekomst dan met het verleden.

Heel veel kansen krijg je niet om aan de top van een redactie de man/vrouw verhoudingen aan te passen.

Begin dit jaar heb ik laten weten dat ik terugtreed als hoofdredacteur van L1. Een harde datum daarvoor is nog niet in zicht. Uiteraard zorg ik straks voor een ordentelijke overdracht. En daarna kan mijn opvolgster verder gaan bouwen aan de toekomst van ons mooie bedrijf, waar bij de meeste mensen de passie voor het vak overheerst.

Inderdaad, ik schrijf bewust opvolgster. Ik ga er uiteraard niet over, maar feit is dat de journalistiek nog te veel een mannenwereld is. Heel veel kansen krijg je niet om aan de top van een redactie de man/vrouw verhoudingen aan te passen.

Leo.Hauben@L1.nl, hoofdredacteur L1
10 juni 2022

Óngerwaeg over Gradus Oëme, huiswever in Horst

Óngerwaeg over Gradus Oëme, huiswever in Horst

L1mburg Centraal: fors meer files in Limburg

L1mburg Centraal: fors meer files in Limburg

Apostelhoeve in Maastricht oogst voor 50ste keer druiven

Apostelhoeve in Maastricht oogst voor 50ste keer druiven

Vapen is populair onder jongeren

Vapen is populair onder jongeren

Subsidies voor opvangen hemelwater in regenton

Subsidies voor opvangen hemelwater in regenton

Fors meer files in Limburg

Fors meer files in Limburg

Programma's