Blog: soms is een boek zo gek nog niet

Blog: soms is een boek zo gek nog niet

Blog van Leo Hauben, hoofdredacteur L1

Radio, televisie en internet zijn de kanalen die L1 inzet om dag-in-dag-uit verhalen te vertellen. Verhalen die de Limburgers raken. Geen onderwerp blijft onbesproken.

Uiteraard hebben we als publieke media-organisatie een belangrijke nieuwsfunctie in Limburg, maar daarnaast wil L1 ook een cultuurdrager zijn. Die laatste rol wordt in mijn ogen steeds belangrijker. Nieuws verspreiden is vooral bedoeld om zoveel mogelijk mensen te bereiken, ons cultuurdragerschap zorgt voor onze blijvende wortels in de Limburgse maatschappij.

Verhalen kun je vertellen in vele vormen. De radio-column is een van die vormen. Paul Dolhain is sinds voorjaar 2014 vaste gast op L1 Radio, met columns die aanhaken bij de actualiteit. In het boek Best tof!, dat deze maand is verschenen, kun je genieten van een selectie uit zijn werk.

Wellicht heeft mijn dubbele gevoel te maken met het feit dat ik zowel vroeger als nu ken (of zegt iedereen dat die 58 is?).

Natuurlijk weet ik dat papier steeds minder belangrijk wordt om informatie over te dragen. De digitale wereld schept een nieuwe werkelijkheid. Tegelijkertijd voel ik een boek – papier dus - als een middel om informatie duurzaam te maken.

Dat klinkt heel tegenstrijdig. Wellicht heeft mijn dubbele gevoel te maken met het feit dat ik zowel vroeger als nu ken (of zegt iedereen dat die 58 is?).

Ach, wat maakt ‘t uit. Dit boek is gewoon een leuke/interessante/kritische/humoristische verzameling verhalen. Fijn om op de radio uit te zenden of op internet te beluisteren. Én de moeite waard om te behouden in een boek.

Leo.Hauben@L1.nl, hoofdredacteur L1

Logo 1Limburg

Programma's