Blog: The Wolfpack

Blog: The Wolfpack

Blog van Lida Huver, hoofd Programmazaken L1

‘Sinds wanneer heb jij eigenlijk iets met sport?’ Deze vraag werd me gesteld toen ik samen met mijn zus aan het lunchen was. Ik was enthousiast aan het vertellen over de mooie reeks Tour de L1mbourg en er kwam ter sprake dat ik vanuit de hoofdredactie verantwoordelijk ben voor de sportredactie bij L1.

Ze had een paar schakels gemist, zo bleek. In eerste instantie was ik wat verbolgen over haar vraag, maar toen ik bij thuiskomst verder nadacht begreep ik het ook wel. Daarvoor ga ik even terug in tijd.

Om zeven uur met het bord op schoot naar Studio Sport kijken. We waren in shock.

Ik ben opgegroeid in een gezin van drie dochters, zelf de jongste. We woonden aan de voet van de Gulperberg, die ik nog nooit ben op gefietst. Waarom die klim doen als je ook langs de berg kunt.

Mijn vader keek wel interlandwedstrijden met ons, maar wij drie zussen keurden meer de voetballers dan het voetballen. Bij grote sportevents waren we zeker wel betrokken, de Olympische Spelen heb ik altijd graag gekeken. Yvonne met haar ‘Goud he! – muts’ zie ik nog voor me. En ook bij het EK van ‘88 stonden wij mee te juichen. Ik denk dat heel Nederland de springende supporters op de woonboten heeft aanschouwd.

Anders was het toen mijn oudste zus met haar eerste vriendje aankwam. Die wilde ‘s avonds niet met ons aan tafel eten, maar om zeven uur met het bord op schoot naar Studio Sport kijken. We waren in shock. Wat een a-sociaal gedrag, om een potje voetbal.

Ik ging studeren in Sittard. Tijdens mijn opleiding Audio Visuele Productie bestonden de leerlingen voor het grootste deel uit mannelijke studenten. Elke maandagochtend werd het voetbalweekend besproken. Ik had geen idee waar ze het over hadden. Maar de heren waren geduldig. 

Wat is buitenspel, het werd me uitgelegd. Een hattrick? Ah, als een voetballer in één wedstrijd drie doelpunten maakt. Zo met en met leerde ik de sporttermen kennen en raakte ik ook meer geïnteresseerd in de reguliere sportwedstrijden.

Hoe dan ook, ik kom dus van ver. Maar ik heb sport ondertussen meer dan omarmd.

In het derde jaar van mijn opleiding liep ik stage bij de Audio Visuele dienst van sportkoepel NOC*NSF. Daar maakten we opnames bij verschillende sportbonden. Zo stond ik ooit ook achter de camera bij een rugbywedstijd. Ergens in de winter, we hadden het zo koud dat we een elektrisch kacheltje hadden neergezet. Gevolg, stroomstoring, alle lampen uit op het veld, wedstrijd stilgelegd. De frituurpan in de kantine kreeg de schuld, maar wij wisten wel beter.

Hoe dan ook, ik kom dus van ver. Maar ik heb sport ondertussen meer dan omarmd. Winnaars, verliezers, het raakt. Het beeld van Roglic die huilend op de grond zit en Dumoulin die bijna vaderlijk een arm om hem heen slaat. Dat is toch een kippenvel moment.

Sport is niet elitair, sport is samen. Sinds een klein jaar werken we bij L1 weer met een volledige sportredactie onder leiding van dagchef Sport Jelle Kleinen. Een echte mix van jong en oud, ervaring en bevlogenheid, The Wolfpack van L1.

Corona heeft het werk anders gemaakt. Maar we merken dat de behoefte aan sport niet is afgenomen. Sterker nog, mensen snakken ernaar. Eindelijk weer wedstrijden, eindelijk gebeurt er iets dat afleiding geeft aan onze werkzaamheden van alle dag. Op maandagochtend weer praten over het sportweekend en corona een beetje vergeten. Heerlijk! Daarom begint vanaf maandag de talkshow AvondGasten Sport. The Wolfpack staat in de startblokken!

Lida Huver, lid hoofdredactie L1
Reageren? Lida.Huver@L1.nl  | Twitter: @LidaHuver

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

L1mburg Centraal: griezelen in Koningslust

L1mburg Centraal: griezelen in Koningslust

L1mburg Centraal: Laurens' liefde voor vleesetende planten

L1mburg Centraal: Laurens' liefde voor vleesetende planten

L1mburg Centraal: actie voor psychologische problemen bij jongeren

L1mburg Centraal: actie voor psychologische problemen bij jongeren

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

L1mburg Centraal: gemeentes worstelen met vuurwerk

Zondag veel bewolking, regen en 17-18 graden bij meer wind dan vandaag

Zondag veel bewolking, regen en 17-18 graden bij meer wind dan vandaag

Logo 1Limburg

Programma's