Blog: ook een heerlijke hondenbaan eindigt

Blog: ook een heerlijke hondenbaan eindigt

Blog van Leo Hauben, hoofdredacteur van L1

Als het gaat om de bereikcijfers radio, tv en online hebben we een prachtig jaar achter de rug. Tegelijkertijd zijn we bij L1 veel met onszelf bezig geweest naar aanleiding van een onderzoek door de Ondernemingskamer, het vertrek van de directeur en van de Raad van Commissarissen.

Inmiddels zijn we bezig met een interne reorganisatie op de redactie. Om beter voorbereid te zijn op de toekomst. De concurrentie in medialand neemt alleen maar toe. Natuurlijk wil L1/1Limburg zijn ijzersterke positie borgen.

Ik doe mijn werk – een heerlijke hondenbaan – altijd met veel passie en plezier.

Als ik naar mijn eigen positie kijk, dan heb ik in juni aanstaande 30 jaar de leiding over de redactie van de regionale omroep in Limburg. Van vier uur radio per dag gegroeid naar een 24/7 organisatie met radio, tv, online en een pakket social media. We zijn een nieuwsorganisatie én een cultuurdrager. Die combinatie maakt dat we hele diepe wortels hebben in de Limburgse samenleving.

Ik doe mijn werk – een heerlijke hondenbaan – altijd met veel passie en plezier. De huidige bestuurder, die namens de Ondernemingskamer orde op zaken stelt bij L1, heeft een beroep op mij gedaan om dit jaar mee te helpen het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen. Dat is mijn opdracht de komende periode.

Over een paar maanden zal een nieuwe man of vrouw in dienst treden, als beoogd opvolger van mij. Na een inwerkperiode treed ik terug als hoofdredacteur. Tot aan mijn pensioen blijf ik in dienst van L1, waarbij ik mij met groot plezier ga storten op mijn nooit verdwenen passie: journalistiek bedrijven.

Als hoofdredacteur ben ik bezig met heel veel zaken die indirect met het vak hebben te maken. Zeg 80 procent van de tijd gaat op aan het zorgen dat een redactie kan functioneren en maximaal 20 procent blijft over voor de inhoud. De laatste jaren voor mijn pensioen ga ik me weer helemaal richten op het vak van journalist. Na 40 jaar werken is de cirkel dan mooi rond.

Leo.Hauben@L1.nl | 27 januari 2022

L1mburg Centraal: recordtekort aan personeel

L1mburg Centraal: recordtekort aan personeel

Het examen van dinsdag 17 mei: Latijn met Fank Moonen

Het examen van dinsdag 17 mei: Latijn met Fank Moonen

Natuur en Zo TV: zo maak je je eigen moestuin

Natuur en Zo TV: zo maak je je eigen moestuin

Kwizzele - 17 mei 2022

Kwizzele - 17 mei 2022

Woensdag en donderdag 27 tot 29 graden

Woensdag en donderdag 27 tot 29 graden

Win een Limburgse 100 tegeltje!

Win een Limburgse 100 tegeltje!

Logo 1Limburg

Programma's