Blog: mooie samenwerking in het Zuiden

Blog: mooie samenwerking in het Zuiden

Er komt een mooi gezamenlijk radioproject aan van de drie regionale omroepen in het Zuiden, Zeeland, Brabant, Limburg, en de Belgische publieke omroep VRT Radio 1: De Lage Landenlijst 2018. Het is een lijst met de 100 beste Nederlandstalige nummers uit Vlaanderen en Nederland.

De regionale omroepen hebben de rol overgenomen van Radio 5, de vorige partner van VRT Radio 1. We hopen samen met de Belgen de bekendheid van de lijst in onze regio’s – en de rest van Nederland – verder uit te bouwen.

De slotuitzending met alle 100 nummers komt op zaterdag 22 september live vanuit Zoutelande in Zeeland. Dat was een inkoppertje, met dank aan Blöf.

Samenwerking staat hoog in het vaandel van L1. Naast een nieuwsbedrijf is L1 ook een cultuurdrager in Limburg.

Samenwerking staat hoog in het vaandel van L1. We werken samen met heel veel culturele en maatschappelijke organisaties, soms structureel, meestal bij projecten.

Ik vind dat heel goed passen bij de opdracht van een publiek gefinancierd mediabedrijf. Samenwerking met relevante partijen draagt bij aan onze verankering in de provincie. Naast een nieuwsbedrijf is L1 ook een cultuurdrager in Limburg.

De luisteraars kunnen vanaf eind augustus (via deze site) stemmen op nummers die volgens hen in De Lage Landenlijst thuis horen. Het moet muzikaal een goed nummer zijn, maar zeker zo belangrijk is de kwaliteit van het taalgebruik. Natuurlijk hoop ik dat ook veel Limburgers meedoen. De lijst van vorig jaar laat zien dat een goed nummer in streektaal ook kan doordringen tot De Lage Landenlijst.

Leo.Hauben@L1.nl, hoofdredacteur L1
5 augustus 2018

De Lage Landenlijst van vorige jaar staat hier

Logo 1Limburg

Programma's