L1mburg Centraal: Bloemetje voor ouderen wint #WijZijnLimburg Festival

L1mburg Centraal: Bloemetje voor ouderen wint #WijZijnLimburg Festival

Tristan Canisius uit Brunssum wint de hoofdprijs op Festival #WijZijnLimburg, met zijn initiatief om eenzame ouderen te verrassen met een bloemetje.

Dat is bekend geworden in Heerlen, bij het #WijZijnLimburg Festival.

Oudere mensen verrassen met een bloemetje. Dat doet de stichting Bloemenhart in Parkstad. En met het bloemetje komen vaak de leukste gesprekken. "Daar gaat het ons om", zegt Tristan Canisius. "Je ziet oudere mensen echt opbloeien".

Tristan startte het project anderhalf jaar geleden, nadat hij zijn eigen zieke oma een bloemetje was gaan brengen. Toen hij zag hoeveel die geste voor zijn oma betekende, wilde de 20-jarige Tristan meer ouderen verrassen. Momenteel bezoekt de stichting twintig ouderen per maand. Zes vrijwilligers maken de ronde met de bloemen, die worden betaald door sponsoren.

De ouderen worden opgegeven door familie of bekenden, die vinden dat een schouderklopje op zijn plaats is. Tristan en Marion gingen bijvoorbeeld op visite in Brunssum en Heerlerheide. De 82-jarige Bep verloor recentelijk haar man en twee zonen, en kan daarom een hart onder de riem goed gebruiken. En de 95-jarige Bertje moest noodgedwongen haar woning verlaten, maar houdt zich kranig in haar nieuwe appartement. De tranen van vreugde laten zien hoe zeer het bloemetje gewaardeerd wordt.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's