Blackbird en Vleddig in Muziekfabriek

Blackbird en Vleddig in Muziekfabriek

Zaterdag 16 februari 2019 om 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 en 14:00 uur

Op zondag 25 november 2018 werden er door L1 weer opnames gemaakt voor het Livemuziekprogramma Muziekfabriek. In totaal werden er 5 acts opgenomen in de Maastrichtse Muziekgieterij: Ton Engels, Blackbird, Vleddig Harold K en Linda Koolen en The Ragtime Rumours stonden voor de camera’s.

In aflevering 4 zie je zangeres Blackbird. De Kesselse Merel Koman koos voor de naam Blackbird als het om haar muzikale avonturen gaat. 2018 is het jaar van haar doorbraak. Op L1 Radio is ze een van de meest gedraaide artiesten, maar ook landelijk bleef ze zeker niet onopgemerkt. In juni stond ze op Pinkpop en in september met haar band op het Venlose Zomerparkfeest. In de Muziekfabriek komen alle hits voorbij in een akoestische setting.

Ook in aflevering 4 de band Vleddig. Deze onconventionele Limburgstalige rockers verdienden hun sporen ruimschoots in allerhande bands binnen de Limburgs popmuziek. Tekstschrijver Frans Hermans schuwt een flinke scheut humor niet in zijn teksten, maar kan ook op een prachtige manier een relatieprobleem vatten in een popsong. Samen met Robert Loozen vormt hij het gezicht en de stem van de band waarin ook een aantal ex-leden van Ummer d'r Neaver terug te vinden is.

Muziekfabriek

Bekijk alle optredens op L1.nl/Muziekfabriek

Logo 1Limburg

Programma's