Blaaskracht WMC - Alex Schillings

Blaaskracht WMC - Alex Schillings

Blaaskracht is een maandelijks muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

In een aantal extra afleveringen blikken we terug op de afgelopen editie van het WMC en kijken we vooruit na het WMC van 2017.

Alex Schillings

Dirigent Alex Schillings (Gulpen, 1957) staat a.s. zaterdag centraal in een speciale WMC-aflevering van Blaaskracht.

We volgen hem in de aanloop naar het Wereld Muziek Concours (WMC), waar hij aan deelneemt met Harmonie Concordia Obbicht. Het orkest zal een nieuwe compositie ten gehore brengen, waarin zowel akoestische en elektronische muziek te horen is. Vernieuwend? Jazeker. Want, zo zegt Schillings: “Het WMC is het laboratorium van de blaasmuziek.”

Ook blikken we terug op de reis die hij in december maakte naar het conservatorium van Wuhan in China. Daar gaf hij in het kader van de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC les aan jonge talenten. De meest veelbelovende dirigent mag meedoen aan de internationale dirigentencursus tijdens het WMC.

‘Alex Schillings: leven voor de blaasmuziek’ wordt uitgezonden op zaterdag 24 juni om 10:30, 12:30, 14:30, 16:30 uur.

Eerdere afleveringen

In de eerste aflevering blikten we terug op de laatste twee edities van het WMC en in deel twee gingen we in op de geschiedenis:

In de derde aflevering gingen we naar Eygelshoven, waar de talentvolle hoboïst Samuel Agustín Aguirre (1993) uit het Colombiaanse dorp Bolívar is na het vorige Wereld Muziek Concours in Kerkrade blijven hangen:

WMC 2017 terugkijken en -luisteren

Televisie

Radio

Je vindt alles terug op L1.nl/WMC

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's