Blaaskracht te gast bij het conservatorium van Maastricht

Blaaskracht te gast bij het conservatorium van Maastricht

Zaterdag 11 augustus 11:30, 13:30 en 15:30 uur

In aflevering 4 van Blaaskracht, het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken, is L1 te gast op het conservatorium van Maastricht.

We zijn bij de meeloopdagen op de dependance van het conservatorium op de Franciscus Romanusweg in Maastricht.

We praten met kinderen die op bezoek zijn op het conservatorium, we zijn bij een zangles van Jolande Emael, we spreken met directeur Jan Rademakers en met Marc Rutten, hoofd van de opleiding docent muziek.

We kijken mee met de practica die aan de gang zijn op deze meeloopdag, met het pop-practicum en het koor practicum.

Limburgs jeugdorkest
Limburgs jeugdorkest

Verder zijn we deze aflevering te gast bij Dyanne Sleipen die is afgestudeerd aan het conservatorium, bij de Sign In in Don Bosco Heel en we zijn te gast bij de voorspeeldag van de harmonie St. Petrus & Paulus Wolder.

We eindigen Blaaskracht altijd met een concert, deze keer doen we dit om trombonist Ruud Merx, die in december 2016 overleden is,te herdenken.

We hebben gesproken met Patrick Spelthaen en Josien Vermeeren over Ruud en we laten het Limburgs Jeugdorkest onder leiding van Bjorn Bus horen. Dit was een orkest waar Ruud Merx zeer bij betrokken was.

We luisteren naar een concert van 17 april 2016, daar speelde het Limburgs Jeugdorkest bij de première van de film Ageless Friends.

Terugkijken

Blaaskracht

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's