Blaaskracht: kerstconcert Nederlands Douane Orkest, TwoGether

Blaaskracht: kerstconcert Nederlands Douane Orkest, TwoGether

Donderdag 24 december 15:15 en zaterdag 26 december 12:45 | 16:00 | 20:30 op L1 TV

Het Nederlands Douane Orkest, opgericht in 1955, is een semiprofessioneel muziekgezelschap van enthousiaste muzikanten, aangevuld met professionele musici. Het slagwerkensemble treedt zowel samen met het orkest op en ook zelfstandig als slagwerkensemble.

In het 50 minuten durend programma komen 16 sfeervolle en herkenbare muziekwerken langs, een kleurrijk muzikaal pallet met kerstklassiekers samengesteld door de artistiek leider en chef-dirigent Björn Bus. De werken worden uitgevoerd door musici van het Nederlands Douane Orkest in vier ensembles; een klassiek dubbel blaaskwintet, koperensemble en percussie, steelband en bigband met een gastoptreden van Norbert Kögging die nummers van Michael Bublé vertolkt.

Met muziek van Bach’s Jesu Joy of Man’s Desiring, Have Yourself a Merry Little Christmas en Tchaikovsky ’s Notenkraker omlijst door een talentvolle dansgroep samengesteld uit Kinderen uit Den Haag.

Bigband

De bigband brengt een ieder al snel in een energieke stemming met ‘Santa Claus Is Coming To Town’ en ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’. 

Koperensemble
Het koperensemble laat onze gedachten even rusten op een blauwe wolk met ‘Holiday Fanfare’. Intussen versieren familie en vrienden samen de kerstboom en als deze af is, worden de kinderen geroepen. Het feest begint en de kinderen krijgen cadeautjes. 

Dubbel blaaskwintet
Handelingen uit het Ballet de Notenkraker van de Russische componist Tchaikovsky. Het dubbel blaaskwintet brengt het sprookje tot leven voor jong en iets ouder, omlijst door een talentvolle dansgroep samengesteld uit kinderen uit Den Haag. 

Steeldrums en houtblazers
Maar laat je ook vervoeren door het ‘Jesu, Joy Of Man’s Desiring’ van Johann Sebastiaan Bach dat verrassend wordt vertolkt door steeldrums en houtblazers.

Het Nederlands Douane Orkest is een semiprofessioneel overheidsorkest en neemt met zijn 87 (in hoofdzaak deeltijd) medewerkers een bijzondere plaats in binnen het Ministerie van Financiën en de Douane, in bijzonder door het exclusieve karakter van het product ‘verbinding’ (door muziek) en zijn positie in de organisatie als managementinstrument in het werkveld communicatie.

Het muziekgezelschap kent een operationele samenstelling van 18 professionele en 57 semiprofessionele (dienst)muzikanten (werkzaam binnen Financiën) en bestaat uit een symfonisch blaasorkest en een slagwerkgroep. 

Uit zijn formatie worden ook ensembles als een bigband, een jazz-combo, steel- en sambaband en verschillende blazersgroepen samengesteld. De muzikale samenstellingen repeteren een dag per week op een vaste locatie en treden circa 24 keer per jaar op in binnen- en buitenland.

Muzikale producten en diensten zijn concerten, publieke optredens, taptoeshows, begeleiding artiesten, educatie, talentontwikkeling en bijdragen aan ceremoniële gebeurtenissen.

De muziekorganisatie staat onder leiding van een douanemanager en staat onder artistieke leiding van chef-dirigent Björn Bus. De programmering kent diverse muziekstijlen, van symfonische werken tot originele composities voor harmonieorkest, pop- en filmmuziek, vaak vergezeld door bekende Nederlands vocalisten en solisten.

Blaaskracht

Iedere zondagavond praat Emil op L1 Radio met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert (harmonieën, fanfares, koren). Uitzendingen van voor juli 2019 vind je hier.

Mail: blaaskracht@L1.nl

Meer over Blaaskracht

Voorgesteld: de tweede 15 halvefinalisten van het LVK

Voorgesteld: de tweede 15 halvefinalisten van het LVK

L1mburg Centraal: Vooruitblik rechtszaak Baby Fabian

L1mburg Centraal: Vooruitblik rechtszaak Baby Fabian

Zondag van natte sneeuw naar regen en koude wind

Zondag van natte sneeuw naar regen en koude wind

L1mburg Centraal: Van oude pizza's skateboards maken

L1mburg Centraal: Van oude pizza's skateboards maken

L1mburg Centraal: Zwemmer Joeri Verlinden heeft in het nieuwe jaar heel veel wensen

L1mburg Centraal: Zwemmer Joeri Verlinden heeft in het nieuwe jaar heel veel wensen

L1mburg Centraal: Farmaceut, zakenvrouw en laborant Cristianne Rijcken

L1mburg Centraal: Farmaceut, zakenvrouw en laborant Cristianne Rijcken

Logo 1Limburg

Programma's