Blaaskracht: Emil praat met Leon Bosch

Blaaskracht: Emil praat met Leon Bosch

Zondag 17 november

Leon Bosch studeerde klarinet, es-klarinet en directie aan het conservatorium van Maastricht en sloot deze studies af in 1983.

Vanaf 1980 was hij klarinettist bij het Rotterdams en het Amsterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 1989 is hij soloklarinettist van het huidige Nederlands Philharmonisch Orkest.

|

Vanaf 1998 was hij op uitnodiging gedurende een aantal jaren werkzaam als soloklarinettist bij het WDR Sinfonie Orchester Köln. Leon Bosch speelde bij diverse kamermuziekensembles zoals het Schubert Consort, het Berlage Blazers Ensemble, het Viotta-ensemble en Musique Instrumentale Mosane, Holland Wind Players, Ensemble Musica Rossi, Complesso musicale Cartizze en Blazers Octet ‘ 008.

Leon Bosch geeft met regelmaat muzikaal advies en coaching aan vakstudenten en is als hoofdvakdocent klarinet verbonden aan het Conservatorium te Maastricht. Verder gaf hij masterclasses o.a. in Duitsland, Italie, China en Vietnam.

Leon Bosch is dirigent van ensemble NedPhO Brass. Was 13 jaar chef-dirigent van Philharmonisch Orkest Mozart Amsterdam, is nog altijd actief als dirigent van Symfonisch Blaasorkest Heemstede en is daarnaast ook artistiek leider en dirigent van het Domstad Blazers Ensemble en Ensemble COMA (Conservatorium Maastricht).

Blaaskracht

L1 Radio: Iedere zondagavond praat Emil met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert (harmonieën, fanfares, koren). Uitzendingen van voor juli 2019 vind je hier.

L1 TV: Ieder eerste weekend van de maand Blaaskracht TV.
Mail: blaaskracht@L1.nl

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's