Blaaskracht: Emil praat met Guido Swelsen

Blaaskracht: Emil praat met Guido Swelsen

Zondag 19 januari 18:00 - 19:00

Gast van Emil Szarkowicz in Blaaskracht 19 januari is dirigent Guido Swelsen.

Guido Swelsen werd geboren op 15 juni 1968 in Puth.

Zijn eerste muzikale stappen zette hij bij de Kon. Fanfare St. Caecilia in Puth. Na een muziekschoolperiode vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium in Maastricht.

Zijn hoofdvakken waren slagwerk bij docent Pieter Jansen, Werner Otten, Ruud Wiener, en HaFa-directie bij docent Jo Conjaerts, met als bijvakken piano en trompet.


In 1992 en 1994 behaalde hij achtereenvolgens de diploma’s D.M. en U.M. Slagwerk. Nadat hij in 1991 zijn praktijkdiploma HaFa had afgerond, behaalde hij in 1995 zijn Groot-HaFa-diploma waarbij hij de toenmalige “Johan Willem Frisokapel” in Assen dirigeerde.

Swelsen won op het W.M.C. in 2001 tijdens de internationale dirigentenwedstrijd de zilveren dirigeerstok, waarbij hij in de finale de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” dirigeerde. Naar aanleiding daarvan volgde hij ook nog enkele jaren les bij de bekende dirigent Jan Cober uit Thorn.

In augustus 2003 volgde hij met succes een internationale dirigentencursus bij het “Rundfunk Blaser Orchester” in Leipzig, alwaar hij in de daarop volgende week zijn eerste contract kreeg als gastdirigent bij dit eerder genoemde orkest

Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Fanfare “De Maasgalm” Elsloo (waarmee hij in 2008 het Landskampioenschap behaalde), “Koninklijk Harmonie Orkest Kerkrade, Harmonie “Amicitia” Roggel en Harmonie “Wilhelmina” Posterholt. Verder is hij als docent slagwerk bij muziek stichting Myouthic werkzaam en is verbonden aan de stichting “Opmaat” in de gemeente Beekdaelen. Ook componeert en arrangeert Guido Swelsen regelmatig voor blaasorkesten.

Blaaskracht

L1 Radio: Iedere zondagavond praat Emil met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert (harmonieën, fanfares, koren). Uitzendingen van voor juli 2019 vind je hier.

L1 TV: Ieder eerste weekend van de maand Blaaskracht TV.
Mail: blaaskracht@L1.nl

Meer over Blaaskracht

L1mburg Centraal: oldtimer voor je oude dag

L1mburg Centraal: oldtimer voor je oude dag

L1mbo Top 10 van januari 2020

L1mbo Top 10 van januari 2020

Derde Halve Finale LVK 2020 vrijdag op L1

Derde Halve Finale LVK 2020 vrijdag op L1

L1 Cultuurcafé - 18 januari 2020

L1 Cultuurcafé - 18 januari 2020

Kwart ieuw Boètezitting

Kwart ieuw Boètezitting

Buitengewoon: de oehoes bij de ENCI-groeve

Buitengewoon: de oehoes bij de ENCI-groeve

Logo 1Limburg

Programma's