Blaaskracht, de kerstspecial

Blaaskracht, de kerstspecial

20, 22, 23 en 25 december plus 3, 5 en 6 januari op L1 TV

Blaaskracht reisde de provincie door op zoek naar de mooiste kerstconcerten, onder andere vanuit Thorn.

Het kerstgevoel in heel Limburg
In een extra kerstspecial van Blaaskracht gaan we op zoek naar het kerstgevoel van de Limburgse blaas en koormuziek door de provincie.

We zijn bij het kerstconcert van Koninklijk mannenkoor Pancratius Heerlen onder leiding van John Gerits samen met mandoline orkest The Strings, we waren bij de Brassband Merum onder leiding van Theo Wolters in de Christoffelkathedraal in Roermond en we namen een kijkje bij de kerstmarkt in Thorn waar er mooie concerten waren bij de adbijconcertino’s in de abdijkerk van Thorn.

Tom Doesborg was aanwezig bij het 10-jarig jubileum van gemengd koor Zanglust Venlo onder leiding van Hans Luesink. Dit jubileum was helaas tevens hun laatste concert in het Schutterijmuseum Steyl.

Daarnaast waren we nog een keer in de St. Christoffelkathedraal Roermond bij een meer bloeiende zangvereniging Toonkunstkoor Roermond onder leiding van Pieter Cox die een concert gaven in het kader van de stichting Scala Kathedraalconcerten.

Nils Rompen ging naar het kerstconcert van Muziekvereniging Onze Lieve Vrouwe Gilde Holthees-Smakt onder leiding van Bart Klerken en hij was ook bij een uitvoering van de Bach Cantate’s onder leiding van Luc Jakobs in de St. Nicolaaskerk in Heythuysen.

Veel afwisseling
Kortom een aflevering met veel kerstsfeer en afwisselend muzikale momenten, met als afsluiting een concert van harmonie St. Michael Thorn onder leiding van Ivan Meylemans tijdens hun optreden op de Europese Kampioenschappen Harmonie in Brussel op 26 mei van dit jaar.

Uitzendtijden
Door de kerstperiode wordt deze special extra vaak uitgezonden.
Blaaskracht is te zien op L1 TV op donderdag 20 december om 20:30 uur, zaterdag 22 december om 20:30 uur, zondag 23 december om 13:00 en 18:00 uur,
Dinsdag 25 december om 11:00 uur en 14:00 uur, en dan ook nog donderdag 3 januari 20:30 uur, zaterdag 5 januari 20:30 uur en zondag 6 januari om 13:00 uur.

Blaaskracht

L1 Radio: Iedere zondagavond praat Emil met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert (harmonieën, fanfares, koren). Uitzendingen van voor juli 2019 vind je hier.

L1 TV: Ieder eerste weekend van de maand Blaaskracht TV.
Mail: blaaskracht@L1.nl

Meer over Blaaskracht

Vastelaovescafé in Hunsel

Vastelaovescafé in Hunsel

Programma 29e Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting

Programma 29e Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting

Óngerwaeg en de Boemelèr van Banholt

Óngerwaeg en de Boemelèr van Banholt

L11 Alaaf Gids: 22 tot 26 februari

L11 Alaaf Gids: 22 tot 26 februari

Ooggetuigen: Reuver, 21 februari 1945

Ooggetuigen: Reuver, 21 februari 1945

Internationale Moedertaaldag bij L1: Limburgse proza en poëzie

Internationale Moedertaaldag bij L1: Limburgse proza en poëzie

Logo 1Limburg

Programma's