Blaaskracht bij het slagwerkfestival Horst aan de Mallets

Blaaskracht bij het slagwerkfestival Horst aan de Mallets

Blaaskracht is te zien op donderdag 9 mei om 20:30 uur, zaterdag 11 mei om 20:30 uur, zondag 12 mei om 13:00 uur en 18:00 uur op L1 TV.

We zijn deze maand op bezoek bij het jubileumconcert van de 80-jarige harmonie St. Gerardus Heksenberg.


Ook bezoeken we de generale repetitie van het 4 mei herdenkingsconcert van het Roermondse orkest ‘De Symphonie’.


In Heerlen waren we bij Tango Brutal, een tangofestival. Hier traden de Brunssumse dansgroep Syrena en het Poolse tango-ensemble Mala Orkiestra Dancingowa, vertaald, een klein orkest, op.


Als afsluiting van deze aflevering een deel van het kampioensconcert van harmonie St. Petrus & Paulus Wolder onder leiding van Matty Cilissen tijdens het Wereld Muziek Concours 2017.


Deze maand zijn we met Blaaskracht op bezoek bij het Slagwerkensemble St. Joseph Grubbenvorst. Zij organiseren Horst aan de Mallets, een slagwerkconcours voor de slagwerkensembles van Horst en omstreken.

We zien Drumband ’t Slaagveld uit Sevenum, Drumband Eendracht Melderslo, Slagwerkensemble Kon. Harmonie van Horst, Drumband Concordia, Drumband jong Nederland Horst en Slagwerkensemble St. Joseph Grubbenvorst.

Drumband Concordia Meterick

Nemesis

Kon. Harmonie Horst

Sofapilla

Slagwerkensemble St. Joseph Grubbenvorst

Alkuntam

Drumband Eendracht Melderslo

Coffeebreak

Drumband Jong Nederland Horst

Game of Thrones

Drumband 't slaagveld Sevenum

Jennifer

Foto's

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's