​Blaaskracht bij 775 jaar cultuurhistorie Sittard

​Blaaskracht bij 775 jaar cultuurhistorie Sittard

Donderdag 29 november om 20:30, zaterdag 1 december om 20:30 en zondag 2 december om 13:00 en 18:00.

775 jaar cultuurhistorie Sittard is een feest om bij te wonen.

Wouter Nelissen ging zondag 4 november naar het multifunctioneel centrum in Sanderbout Sittard en kreeg daar een overvloed van Sittardse culturele activiteiten te zien.

De Oratoriumvereniging Sittard brengt, in samenwerking met Schola Sittardiensis Sanctus Michaël, fanfare Sint Barbara Sanderbout, bariton Math Dirks, Nadine Hilkens en leerlingen van Trevianum Scholengroep een programma vol muziek en poëzie uit de afgelopen 775 jaar.

Emil Szarkowicz is ook al in Sittard voor een uitvoering van Science, een combinatie van wetenschap en muziek, door componist Vincent Cox, wetenschapper Tim Leufkens en dirigent Frank Marx.

Nils Rompen was in Nieuwstadt bij zaate hermenie Jonge Klaore bij hun voorbereidingen voor het LKZH, Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes,

Emil was ook bij fanfare St. Cecilia Bocholtz die hun Ceciliafeest vierden en hij was in Heerlen bij Schunck om de 100ste geboortedag van Leonard Bernstein te herdenken.

De uitzending wordt afgesloten met een opname van Fanfare Eendracht uit Baarlo onder leiding van Bart Deckers tijdens de concertconcoursen van de LBM in de Oranjerie in Roermond op 21 oktober jongstleden.

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's