Blaaskracht bij afscheid Hardy Mertens

Blaaskracht bij afscheid Hardy Mertens

Zaterdag 15 september 2018 om 11:30, 13:30 en 15:30 uur

In deze aflevering van Blaaskracht, het maandelijkse muziekprogramma van L1, zijn we te gast bij Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Na 26 jaar neemt dirigent Hardy Mertens afscheid van het orkest.

Wouter Nelissen ging op bezoek bij één van de repetities en sprak met Hardy en enkele orkestleden over Hardy’s jaren bij de fanfare. Ook Pierre Mertens, Hardy’s vader, komt aan het woord.

Verder waren we te gast bij het 200-jarig bestaan van koninklijke Harmonie Horst.

Emil Szarkowicz nam een kijkje bij het korenfestival Cantarode in abdij Rolduc.

In deze aflevering ook veel aandacht voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, dat van 8 t/m 30 juli plaatsvindt.

Wouter ging op bezoek bij de Verkennersband Maastricht en showband Corio Heerlen en bekeek hun voorbereidingen voor het WMC. Emil ging hij langs bij het Peeltoernooi in Meijel, waar fanfare Monte Corona Kronenberg zich klaarmaakte voor haar WMC optreden.

We eindigen deze Blaaskrachtaflevering met muziek van het Landesblasorchester Baden-Württemberg onder leiding van Echtenaar Björn Bus. In 2016 trad het orkest op tijdens het Europees Kampioenschap Harmonie in Utrecht.

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's