Bilzen wint het Belgisch LVK

Bilzen wint het Belgisch LVK

De 44ste editie van de Belgisch-Limburgse liedjeswedstrijd Carnavalissima, aan deze kant van de grens ook wel het Belgisch LVK genoemd, is gewonnen door Bilzen.

Namens de Stadsraad Bilzen werd de liedjesavond in Cultureel Centrum Oosterhof in het Belgische Lummen gewonnen door zangduo de Divy’s (Diane en Evy Jacobs). Het winnende liedje 'De Schunste tijd' is geschreven door Diane Jacobs. Zij schreef ook 4 jaar geleden het winnende Belgisch-Limburgse liedje voor Bilzen. Dat nummer, 'De Sjakkelakkeboem' werd naderhand ook opgenomen door Beppie Kraft.

De Spasbinken uit Genk werden tweede en De Stoepluipers uit Bree derde.

Een Vastelaovesjury met veel leden uit Nederlands Limburg gaf de eerste prijs aan De Koninklijke Orde van het Klaverblad uit Hasselt voor het liedje 'Had miech tege, had miech vas'.

De showprijs werd door Voeren gewonnen met het de show rondom het nummer 'Ich hub Vastelaovesveuj' geschreven door Jos Senden uit Mheer.

Carnavalissima wordt sinds 1976 georganiseerd door Liveke, de Belgisch-Limburgse carnavalsbond waar 14 verenigingen bij zijn aangesloten.

Logo 1Limburg