Bijna 14.000 bezoekers voor De11devande11de

Bijna 14.000 bezoekers voor De11devande11de

De11devande11de in Maastricht is zondag bezocht door 13.800 carnavalsvierders.

Dat zegt voorzitter Nicole van Wordragen van de Sjeng Kraft Kompenei, die de jaarlijkse aftrap van het carnavalsseizoen organiseert.

De bezoekers konden volgens de organisatie goed geteld worden aan de hand van de polsbandjes die gescand werden. Toen het maximale aantal van 13.800 bereikt werd, gingen de hekken rondom het feestterrein op het Vrijthof dicht in verband met de veiligheid.

"Dit jaar was dat wel eerder dan andere jaren, we hebben dit jaar al om 12:00 uur de poorten moeten sluiten", aldus Van Wordragen.

Volgens de organisatie zijn er geen noemenswaardige incidenten met gewonden geweest. Wel was er een incident met een kassa die door de drukte werd omgeduwd. Delen van de kassa-unit met daarin vijf pin-kassa's kwamen op feestgangers terecht. Die raakten niet gewond. Mensen die in de unit zaten, leden van een vereniging die hand- en spandiensten verrichtte voor de organisatie, moesten een pui naar buiten duwen om te voorkomen dat ze bedolven raakten. Daarvan hadden ze achteraf wel lichamelijke klachten aan nek, rug en armen, aldus een van hen.

Door het incident met de kassa waren er minder kassa's beschikbaar waar gepind kon worden. Mensen moesten daardoor meer met contant geld betalen.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.