Bezoekers grote evenementen moeten gewezen worden op risico's

Bezoekers grote evenementen moeten gewezen worden op risico's

Mensen die een kaartje kopen voor een groot evenement in de open lucht moeten al vooraf geïnformeerd worden dat er risico's kleven aan het bijwonen. Dat zei voorzitter Onno Hoes van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in het L1 radioprogramma De Stemming.

|

Op Tweede Pinksterdag barstte er een extreem zwaar onweer los boven Pinkpop in Landgraaf. Er vielen geen gewonden, maar volgens meteorologen kroop Pinkpop door het oog van de naald.

Crisiscommunicatiedeskundige Ilmar Woldring zei in De Stemming dat mensen tijdens evenementen vooral beter geïnformeerd moeten worden, zowel bezoekers als thuisblijvers. Hoes vond dat Pinkpop hierin voorbeeldig was geweest omdat bezoekers met lichtkranten en mondelinge mededelingen op de hoogte werden gehouden over de weersituatie en de gevaren.

Hoes denkt dat het nog beter kan: een organisatie en de overheid zal mensen ook vooraf moeten informeren over de gevaren van een groot evenement. Bijvoorbeeld over noodzakelijk kleding bij een plotseling opkomend noodweer.

Maar  het publiek moet volgens Hoes ook zelf verantwoordelijkheid nemen over de persoonlijke veiligheid. Het kan niet zo zijn dat je een kaartje koopt en daarmee ook een levensverzekering denkt te hebben aldus Hoes.

Logo 1Limburg

Programma's