Bewoners tegenover 't Loon hebben weer verwarming, foto's van scheuren tussen compartimenten

Bewoners tegenover 't Loon hebben weer verwarming, foto's van scheuren tussen compartimenten

De bewoners aan de Muzenlaan en het DSM-gebouw in Heerlen kunnen weer maximaal gebruik maken van de verwarming. Zaterdag konden de bewoners een tijdlang geen gebruik maken van de verwarming, omdat de gastoevoer en de stadsverwarming richting winkelcentrum 't Loon afgesloten waren. Nu heeft de gemeente Heerlen het zo geregeld, dat alleen het gas en de verwarming in het winkelcentrum en de bovengelegen Homerusflat afgesloten zijn.

Ook is het nu geregeld dat de elektriciteit in geval van nood met één druk op de knop af te sluiten is in het complex. Burgemeester Paul Depla van Heerlen heeft zondag aangegeven dat de verzakking onder 't Loon doorzet.

Loonbinnen1.JPG

Loonbinnen2.JPG

Bij de pijlen is de breuklijn te zien tussen twee compartimenten. Het stuk boven de lijn is het compartiment dat op instorten staat. Duidelijk is te zien dat er een scheur zit. Ook zijn er op de tweede foto aan de rechterkant tegen de ruiten van de schoenenwinkel kleine brokstukjes te zien. Dit komt volgens de gemeente doordat er tijdens het onderzoek gekapt is in de voeg tussen de twee compartimenten.

Logo 1Limburg

Programma's