Bert van Cruchten klassieke gast van Emil Szarkowicz

Bert van Cruchten klassieke gast van Emil Szarkowicz

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 8 oktober is dirigent Bert van Cruchten.

Geboren en getogen in Maasbracht begon Bert van Cruchten eerst op piano maar schakelde op 11-jarige leeftijd over naar de trombone in de plaatselijke harmonie Sint Cecilia. Bij muziekschool Kreato volgde hij de cursus assistent-directie, die hij in 1996 met zeer goed gevolg afgesloten heeft. In 2001 sloot hij hoofdvak Hafa-directie af aan het Brabants Conservatorium bij Jan Cober.

Hij begon zijn militaire loopbaan als dienstplichtig muzikant bij het Trompetterkorps der Cavalerie. In 1997 solliciteerde hij bij het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht en speelde daar tot Augustus 2004. Vrijwel meteen daarna trad hij in dienst bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Hij begon als trombonist en later werd hij tweede dirigent van het fanfarekorps en leider van het combo en bigband. In het combo speelt hij basgitaar.

Als dirigent is Bert tevens werkzaam bij Fanfare de Maasoever Roosteren en Harmonie Philomena Haelen. Daarnaast werkt hij freelance als arrangeur in de HaFa wereld.

Terugluisteren

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast, aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's