​Beppie Kraft roept op tot steun crowdfundactie carnavalsfilm

​Beppie Kraft roept op tot steun crowdfundactie carnavalsfilm

​De Maastrichtse zangeres Beppie Kraft roept iedereen op om via een crowdfundactie de productie van de carnavalsfilm Asnacht te steunen.

Lees alle info in het persbericht:

“Beppie Kraft roept op tot steun crowdfundactie authentieke carnavalsfilm”

Op de 11e van de 11e ging niet alleen het carnavalsseizoen van start, maar vond ook de start van de crowdfundcampagne van carnavalsfilm Asnacht plaats. De korte film, geregisseerd door Limburgs talent Jeroen Mourmans, gaat over het onvermogen om los te laten met de laatste nacht van carnaval als decor. Om de film te kunnen realiseren is het team een crowdfundcampagne gestart en daarvoor roept zangeres Beppie Kraft nu iedereen op tot steun.

Wie anders dan de koningin van de vastelaovend kan mensen motiveren om een film over de melancholie van carnaval te steunen: “Ik zing dan altijd ‘De nach is nog zoe laank’, maar voor sommige mensen kan de nacht niet lang genoeg duren en daar gaat deze film over” aldus Beppie Kraft in haar videoboodschap. Die herkenbaarheid van het hoofdpersonage dat geen afscheid wil nemen van carnaval zorgt bij velen voor betrokkenheid met de film.

Herkenbaar verhaal
Dat de film veel losmaakt bij mensen blijkt wel uit de reacties op het interview die de regisseur bij L1 gaf: “Voor veel carnavalsvierders is het gevoel van de leegte na carnaval erg herkenbaar” zegt Mourmans. “Daarnaast hebben veel kleine dorpen ook nog eens letterlijk te maken met leegstroom. Dit contrast tussen de levendigheid van de carnavalsdagen in Limburg en de stilte die volgt tijdens Aswoensdag is wat ik met deze film op een komische en ingrijpende manier wil laten zien”.

(Inter)nationale cast
Niet de minsten hebben zich verbonden aan de film. Acteurs Nico de Vries en Kiki van Aubel speelden eerder mee in de succesvolle Limburgse film Glückauf en waren beide te zien in Flikken Maastricht. De hoofdrol van de film wordt vertolkt door niemand minder dan Jochum ten Haaf. Ten Haaf is bekend van de internationale kaskraker Dunkirk en speelde naast Barry Atsma in Bankier van het Verzet. De keuze voor deze acteurs is niet toevallig. Alle acteurs hebben Limburgse roots: “Voor de authenticiteit van het verhaal is het van belang dat de acteurs bekend zijn met het dialect en het carnavalsfeest” aldus Mourmans.

Naast een geweldige cast, een aangrijpend verhaal en een mooi decor is er ook geld nodig voor het maken van een film. Wil je de film steunen? Ga dan naar www.asnacht.nl.

Logo 1Limburg