Bemoeizorgers. Kim en Geert van Mondriaan leggen uit wat die doen

Bemoeizorgers. Kim en Geert van Mondriaan leggen uit wat die doen

Kim van Dillen (psychiater) en Geert Lemmens (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) van Mondriaan zijn ‘bemoeizorgers’.

Ze zijn veel onderweg om in contact te komen met zorgmijders. Ze vertellen over hun werk, wat ze zoal tegenkomen en over hoe tips hen bereiken.

Het nummer van het bemoeizorgteam is 088-5066599. Binnen 24 uur wordt er dan contact gezocht.

Er zijn bij dat team dit jaar al zo’n 270 meldingen binnengekomen. Dat betekent bijna een melding per dag. Een melding kan een eenmalig contact opleveren maar ook maandenlange investering in toe leiden naar de juiste zorg en ondersteuning.

Succes is er al wanneer ze het vertrouwen kunnen winnen om het gesprek aan te gaan. Van daaruit wordt gewerkt aan het opbouwen of herstellen van netwerken zodat de betreffende persoon weer fijn en veilig verder kan leven.

De zorg van het bemoeizorgteam wordt betaald door gelden van de gemeente en daarmee wordt dus niet het eigen risico van de zorgverzekering aangesproken.

Kris en Ruud op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag met Kris en Ruud van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Kris-en-Ruud

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's