BCL gaat driejaarlijks een vastelaoves-prijs uitreiken

BCL gaat driejaarlijks een vastelaoves-prijs uitreiken

De Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) komt met een nieuwe vastelaoves-prijs onder de naam 'De Carnavalist'. De BCL zal de prijs vanavond introduceren tijdens de jaarvergadering in Linne.

Daarmee gaat de BCL net als de andere Limburgse carnavalsbond SLV, een onderscheiding uitreiken. De SLV is de carnavalsbond van 17 oude, grote stadscarnavalsverenigingen in Limburg. Bij de BCL zijn vooral wijk- en dorpsvastelaovesverenigingen aangesloten. De nieuwe prijs 'De Carnavalist' is niet bedoeld voor beroemde of bekende Limburgers maar voor een gewone vastelaovesvierder die zelf tussen het vastelaovend vierend volk te vinden is.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zal vanavond ook naar alle waarschijnlijkheid benoemd en geïnstalleerd zal worden tot Bondsvoorzitter van de BCL. Lees alles in het persbericht van de BCL:


PERSBERICHT “ De Carnavalist “

De bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) introduceert in haar 5x11 jubileumjaar een nieuwe vastelaoves-prijs onder de naam De Carnavalist. Deze prijs – die naast een bronzen beeldje en een medaille vooral bestaat uit eeuwige roem in de Limburgse vastelaoveswereld – zal driejaarlijks worden uitgereikt aan een vrouw of man, die de Limburgse vastelaovend in zijn volle breedte vertegenwoordigt, persoonlijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de beleving van ons carnaval en die door Limburgse carnavalisten ook als zodanig wordt herkend en erkend. De Carnavalist is daarmee een verbreding van de bestaande carnavalsprijzen naar de gewone carnavalsvierder, die niet alleen bekend en beroemd is, maar zelf tijdens het Hoogfeest van de Humor tussen het vastelaovend vierend volk te vinden is.

De BCL is de Limburgse carnavalsbond, die – met 165 aangesloten verenigingen – de vastelaovend verbindt en vertegenwoordigt. Stad en dorp, jong en oud, van Eijsden tot de Mookerhei, iedereen is gelijk en van harte welkom binnen de BCL om onze prachtige carnavalstraditie te behouden en te vernieuwen. De grootste carnavalsbond van de BeNeLux grijpt haar 5x11 jarig jubileum dan ook aan om de trom nog een keer extra te spannen.

Vanuit het adagium ‘met het oog op de toekomst de traditie koesteren en het nieuwe omarmen’, zal de BCL 5.11 haar nieuwe gezicht laten zien op de jaarvergadering van de bond op woensdag 9 oktober 2019 in Linne. Met een nieuwe voorzitter, een nieuwe huisstijl en de introductie van de nieuwe prijs, wordt de vernieuwde BCL gepresenteerd.

Aan het begin van de jaarvergadering (aanvang 19.33 uur in zaal De Harmonie, Grote Straat 9 in Linne) zal de nieuwe voorzitter bekend maken wie de eerste laureaat van De Carnavalist zal zijn. De prijs zal voor het eerst worden uitgereikt tijdens het BCL 5x11 jubileumweekend in januari 2020 in Roermond.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Paul en Leo: "Doorgaan revue 'Hinge gen Herregod's vót' nog onzeker"

Paul en Leo:

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Logo 1Limburg