'Bandidos-president nergens meer welkom'

Afbeelding ter illustratie © L1
Bandidos-president Harrie Ramakers heeft te horen gekregen dat hij nergens meer welkom is in Nederland, nu hij woensdagmiddag uit zijn woning in Geleen is gezet.
Ramakers woonde sinds een week in Geleen, omdat zijn woning in Nieuwstadt was gesloten nadat daar twee aanslagen waren gepleegd. Dat gebeurde nadat bekend werd dat Ramakers aan het hoofd staat van de Sittardse afdeling van motorclub Bandidos. Die afdeling, de eerste in Nederland, werd twee weken geleden opgericht.

Hells Angels

Ramakers was eerder lid van de Hells Angels in Oirsbeek. Tussen de Hells Angels en de Bandidos bestaat een grote rivaliteit. Toch heeft dat volgens Ramakers niks te maken met de aanslagen op zijn woning: "De politie weet wie de daders zijn, maar pakt ze niet op. Ze hebben helemaal niks met de motorclubs te maken."

Slachtoffer

De Bandidos-voorman noemt zichzelf slachtoffer; hij wordt weggejaagd omdat anderen aanslagen op hem plegen.

Noodverordening

In Geleen is woensdagmiddag een noodverordening afgekondigd, omdat in het huis van Ramakers een feest voor leden van motorclubs zou worden gehouden. Burgemeester Cox van Sittard-Geleen heeft dat feest verboden. Een grote politiemacht is aanwezig om de rust te bewaren.
Foto's o.a. door VMN-fotografie