AvondGasten over #WijZijnLimburg: 'De mooiste pareltjes hebben wij verzameld'

AvondGasten over #WijZijnLimburg: 'De mooiste pareltjes hebben wij verzameld'

Hoe kun je Limburg inspireren en hoe kun je Limburg beter maken. Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg, die maandag van start gaat.

Het is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg.

Programmamaker Maurice de Heus: "Een van de doelen van L1 is verbinden. En #WijZijnLimburg is een mooi voorbeeld van zo'n verbinding".

Athos

Een van die projecten in de serie is Athos, een sociale broedplaats in een oud schoolgebouw in Maastricht. Tom Dauphin, initiatiefnemer van het project, ziet dat veelal mensen die aan de zijlijn staan, deelnemen aan het project. Athos biedt creatieve werkplekken.

Inmiddels maken 128 mensen gebruik van de broedplaats. Dauphin haalt de passie voor zijn werk uit de mensen die dankzij de werkplek weer een doel in hun leven hebben.

Naast Athos zijn er nog veel andere bijzondere projecten in Limburg. Vanuit de provincie Limburg hebben een vijftal verkenners dit soort projecten in kaart gebracht. De mooie pareltjes hebben zij verzameld. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Limburgers zelf hun project aanmelden bij L1.

#WijzijnLimburg

De serie #WijZijnLimburg is onder andere te volgen op de online platforms van L1.

Meer video's op YouTube

#WijZijnLimburg is ook te volgen op YouTube
#WijZijnLimburg is ook te volgen op YouTube

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's