AvondGasten: Eerste Limburgse vondelingenkamer geopend

AvondGasten: Eerste Limburgse vondelingenkamer geopend

Moeders die afstand willen doen van hun pasgeboren kind, kunnen vanaf donderdag bij het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen terecht. Daar is een speciale vondelingenkamer ingericht.

De vondelingenkamer is een kamer van anderhalf bij twee meter groot. Een moeder kan er anoniem naar binnen en afscheid nemen van haar kind. De bedoeling is op deze manier te voorkomen dat pasgeborenen op een onbeschermde plek worden achtergelaten, met alle gevolgen van dien.

Maar nog liever heeft Yvonne Sweers, initiatiefnemer en verpleegkundige in het Zuyderlandziekenhuis, dat de moeders aankloppen voor een gesprek en hulp. "We zijn ons bewust van de nood waarin een moeder kan verkeren, maar het liefst bieden we hulp in een eerder stadium zodat we het te vondeling leggen van een kind kunnen voorkomen", aldus Sweers in AvondGasten.

De Heerlense vondelingenkamer wordt de negende in Nederland en eerste in Limburg. Het ziekenhuis trekt samen op met de landelijke stichting Beschermde Wieg.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's